Renaults nya instrumentering låter dig välja färg och mycket mer

Den senaste generationens instrumentering från Renault bjuder på flertalet designinställningar. Både förarinstrumenteringen och mittpanelen består av digitala färgskärmar vilket Renault utnyttjar på flera sätt. Du kan exempelvis välja grundfärgsättning samt olika stilar för hur hastighet och varvtal ska visas. Det är inte heller så att Renault håller tillbaka i färgvalen utan här erbjuds flertalet färgstarka inställningar. Det känns mer inspirerat från asiatiska bilar än europeiska. Denna nya instrumentering finns i Espace, Kadjar samt räkna med att den finns i kommande Megane och Talisman med flera framtidsmodeller.

Renault Kadjar 2016 (60)750

Fem färgnyanser att välja på hos Renault

Mittpanelen som består av en stor pekskärm är dessutom baserad på appar. Du kan själv välja vilken information så ska finnas på hemskärmen samt i vilken storlek de ska visas. Detta blir speciellt intressant om du har R-link2 som erbjuder internetuppkoppling samt extra appar som kan köpas och laddas ner till bilen.

Välj själv vad som ska visas på hemskärmen

Välj själv vad som ska visas på hemskärmen

Ytterligare en bra detalj är att färddatorvisningen kan väljas separat så att du exempelvis kan välja hastighetsvisning med siffror i kombination med “mil kvar till tom tank” och många flera kombinationer. Här har Renault tänkt till riktigt bra!

Du kan också separat välja visning för att se hur fyrhjulsdriften arbetar (Om du har fyrhjulsdrifen bil), eller istället se vridmoment och nyttjande av motorns hästkrafter.

Det enda att anmärka på som jag personligen tycker är att trots alla dessa olika instrumentval så skulle jag själv önskat lite större variation av designen avseende grafik och visningsupplägg, i slutändan är dessa trots allt väldigt lika. Renault skulle kunnat ha låtit sig inspirerats lite av Volvo, BMW, Mercedes grafik vilket då skulle gett en större spridd på designen. Men trots denna lite brist på fantasi så är Renaults nya digitala instrument ett av de bättre på marknaden idag. Få ger föraren så många möjligheter att påverka instrumenteringens visning som Renault gör!

Renault Kadjar 2016 (71)640 Renault Kadjar 2016 (69)640 Renault Kadjar 2016 (68)640

Då kombinationerna avseende färg, instrumentvisning och hemskärm kan bli så pass olika så finns dessutom 6 st minnesplatser inlagda så att du snabbt kan skifta och spara dina valda inställningar. Hemskärmen kan dessutom bestå av flera sidor som du kan “Swajpa” mellan genom att dra vänster eller höger på skärmen. Riktigt bra gjort från Renault!

Renault Kadjar 2016 (52)640

Sex minnesplatser och du kan själv namnge dem som du vill

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.