Volvo är en Sverigefavorit.

Trots att Volvo har sålts till Ford och vidare till kinesiska Geely så gillar svenskarna fortfarande Volvo över allt annat, i alla fall 25% av svenskarna som köper nya bilar. Den populäraste bilmodeller är Volvo V70 och XC70. Trots att modellen nu kan börja klassas som utgående så ligger den i topp försäljningsmässigt. Därefter kommer Volvo XC60 som också säljer bra trots sitt ganska höga pris.

I november registrerades  3047 nya Volvo V70/XC70, 1566 Volvo XC60, Volvo V60 1560, Volvo V401122 stycken. I år har dessutom 1700 stycken nya Volvo XC90 kommit i trafik, detta trots bilens mycket höga pris samt att tillverkningen är den största begränsningen i att få ut alla XC90 som folk vill köpa.

Volvo XC70_3

Volvo går alltså bra nu. Ford kanske skulle behållit Volvo om de vetat. Eller så är det Kineserna som är bättre drivande än Ford, det får vi aldrig veta. Volvos nya 4-cylindriga dieselmotor är också en av framgångarna så den är mycket uppskattad hos kunderna.

Statistik källa: Volvo/bilsweden

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.