För en tid sedan packade jag upp en Blackvue DR 400G HD II bilkamera. Denna kamera provkör jag just nu för fullt med i bilen. Vidvinkeln i kameran är enorm! Här får man med mycket i bild, det blir en “fisheye effekt” i bilden på grund av vidvinkelobjektivet i kameran. Detta är dock en kompromiss som man får leva med och fördelarna att få med mycket i bild väger tungt. Bildkvalitén är för övrigt mycket bra.

Ytterligare funktioner bilkameran har är GPS, den spelar in aktuell hastighet om man vill. Den lagrar också information om var du kör. Efteråt kan du ta minneskortet till datorn och med mjukvaran från Blackvue så syncas detta mot Google-maps och du kan se en kartbild över var du kört. Den har även ställbara sensorer som markerar automatiskt när en avvikande rörelse skett.

Kameran är liten och kan exempelvis placeras bakom backspegeln, kamerahållaren fästs med dubbelhäftande tejp.

Denna kamera kan köpas hos: Sosafe (Drivs av UTS AB, Uppsala Teknik och Säkerhet)

Jag kör vidare med denna kamera för ytterligare provning, när jag är klar kommer en sluttestrapport här på bytabil.net bloggen.
Här är bildexempel från bilkameran:

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.