Kamelfölje i öknen

Provkörning:
Ni som besöker bloggen regelbundet har säkert märkt ett mindre uppehåll. Det är så att vi har varit i Egypten och provat på ett mycket miljövänligt

transportsätt. Vi har nämligen besökt beduinerna i  öknen och ridit kamel, miljövänligare än så är det nog svårt att färdas. Roligt, ja absolut, komfortabelt njae det kräver nog en viss vana.

Kamelfakta:
Prisbild: En kamel kostar enligt uppgift mellan 8000-15.000kr
Beräknad livslängd: 40 år
Inkörningstid: 7år till vuxenklassning
Driftkostnad: Foder och vatten. Enligt “fabriksfakta” så klarar sig en kamel i en månad utan vatten, realitetstest påvisar ca: 2 veckor. Efter denna tid drack kamelen ca: 100liter vatten i ett svep.

Byta bil läget, till kamel:
Med lite mer träning så skulle en kamel vara ett perfekt färdmedel till mitt jobb. Man blev riktigt sugen på att införskaffa en kamel.
Frågan är bara vad bostadsrättsföreningen skulle säga om jag parkerade en kamel i garaget? Vad tror ni? Det kan väl ingen klaga på?

PS. Under Egyptenresan så har inte verksamheten stått helt still, jag passade på att få bytabil.net flyttad till en snabbare webbserver. Så jag hoppas att bloggen nu flyter på ännu smidigare i laddningstider än tidigare.

Öknen är inte bara sand, det är berg också

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.