Enligt Bil Sweden är privatköparna avvaktande med att byta bil på grund av det oroliga läget i Europa. Greklandskrisen verkar aldrig ta slut. Spanien och Italien är inte långt därefter. Tysklands befolkning börjar tröttna. Tysklands befolkning som har starka fötter i industrivärlden och är vana vid att arbeta hårt, när de länge får sponsra Greklands ekonomi där livsstilen är helt annan så börjar det till slut knaka i fogarna hos Tyskarna. Finland har gjort upp en plan för att stå redo att lämna Euron vid behov. Just all denna ovisshet om vad som händer härnäst gör att vi i Sverige är återhållsamma med större investeringar, speciellt kostsamma sådana vilket en bil ofta är.

Bland de bilar som ändå säljs så efterfrågas allt mer bränslesnåla bilar. Just denna trend blir allt starkare. Tidigare så var det motorstarka bilar man eftersträvade och ville ha men numera är det inte bara ett högt bränslepris som styr utan också att det är trendigt att köra en bil som är klassad att dra extremt lite bränsle. På något sätt är man idag lika stolt över att visa upp att man kör en av de bränslesnålaste bilarna på marknaden som att köra den snabbaste bilen i modellprogrammet. Man visar att man gjort ett aktivt miljöval och så sparar man pengar samtidigt.

Den bränslesnåla trenden får vi också tacka biltillverkarna för som marknadsför detta kraftigt. Biltillverkarna har också hängt med denna trend och efterfrågan snabbt, för aldrig tidigare har så många nya bilar presenterats med bränslesnåla motorer. Volkswagen har sina “downsizade” turbomotorer samt avstängningsbara cylindrar i allt fler modeller som nu lanseras, Audi A3 i oktober, nya Golf 7 mot slutet av året, polon på gång osv. Volvo, Renault, Ford alla skryter de med bilar som har låg bränsleförbrukning.

Chansen är därmed stor att även du väljer bränslesnålt när du ska sälja bilen och köpa en ny! För detta är den nya skrytbilen, dessutom ofta den billigaste i modellprogrammet. Du visar att du gjort ett aktivt val samtidigt som du kommer billigt undan både i inköp och drift. Svårt att motstå!

Källa: DN ekonomi

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.