Nu tar vi en liten avstickare från alla bilbytar tips för en vardags utvärdering istället. Jag har tidigare skrivit om dagens I-landsproblem med familjens akuta behov av fler datorer för nöje och skola. Då hade vi just köpt en Acer Aspire S3, PC versionen av Mac Air. Nu har jag använt denna ett tag och tänkte ha en uppföljning och långtidsutvärdering:

Bra detaljer:
1: Bästa styrplattan hittills på en PC som jag haft. Den har tryckknapp på hela plattan som motsvarar vänsterklick. Man behöver inte lyfta fingret och slå till alternativt trycka på en vänster knapp i nedre hörnet. Trycker man i nedre högra hörnet får man fortfarande högerklick, högerklicket kan vara lite svårare än på vanliga PC. Men att kunna styra pekaren och sen bara trycka ner plattan för val är otroligt smidigt.

2: Smidigheten. Den lilla och tunna designen är otroligt smidig och gör datorn lätt att ta med från kök till vardagsrumssoffan m.m.

3: Fläkten är inte helt tyst men näst därtill och får godkänt.

4: Snabbheten. För webbruk och Office är det inga problem jag har inte upplevt några speciellt sega start och laddningstider. Spel har jag inte provat så det vet jag inget om.

5: Starttiden, extremt snabb. Systemet ligger på en SSD disk och datorn startar blixtsnabbt.

 

Dåliga detaljer:

1: Styrplattan må vara bra, men mindre än på Mac:en,

2: Navigationen, även denna må vara bra för PC. Men precisionen i scrollning m.m. är inte i närheten av en Mac.

4: Piltangenterna är i microformat och svåra att hantera.

5: Tangentbordet är inte lika lättbrukat som på andra PC datorer, vilket förstås beror på den slimmade designen och måste få förlåtas därefter.

 

Summeringen är att jag i alla fall är mycket nöjd med denna smidiga PC även om den har en bit kvar till för att kunna jämställas med Macen, men priset är ungefär hälften också. Jag rekommenderar denna produkt för den som vill ha en smidig PC.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.