Vilken bil har det sämsta rostskyddet? Av bilar kontrollerade 2012 och 2013 så är det bara en bil som fått lägst rostbetyg 1 av 5. Det är Toyota Aygo. Toyota Aygo är samma bil som Citroén C1 och Peugeot 107, alla bilar tillverkas i samma fabrik och endast mindre detaljer skiljer dem åt. Så räkna med att samtliga av dessa bilar har ett dåligt rostskydd. Toyota är för övriga den som ligger dåligt till i rosttesterna tillsammans med Honda, Suzuki, Mitsubishi och Citroén.

Källa: ViBilägare nr 7 2013, köp tidningen för att läsa vilka bilmodeller som fått bra och dåligt rostbetyg mellan 2005 och 2013.

Dåligt rostskydd är inte bra i Svenskt klimat, speciellt inte i storstäderna där vi saltar mycket på vägarna. Flera biltillverkare har prioriterat bort rostskyddet som faktiskt i vissa fall har försämrats på nyare bilmodeller. Med det finns även ljuspunkter, mellan 2005 och 2008 så fick ännu flera bilmodeller bottenbetyget 1 av 5 jämfört med mellan 2009 och 2013.

Vad innebär rostskyddsbetyg 1 då? Jo att bilen knappast klarar en vinter med Svenska saltindränkta vägar utan rostangrepp. Det är inte bra.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.