Vilka är de bästa och sämsta bilmärkena senaste året? Vi Bilägare gör årligen en undersökning där de samlar in uppgifter från privatpersoner om deras bilägande. Anledningen till att det bara är privatpersoner som får vara med är att dessa är de som blir mer direkt drabbade när bilen krånglar och får hantera reparationerna därefter. Det är utvalda bilägare med årsmodeller 2006-2012 som tillfrågats.

Jag har plockat ut de tre bästa och de tre sämsta från listan, samt Volvo och Kia. Listan avser helhetsomdömet där faktorer som bilen, verkstad, försäljning och lojalitet har kombinerats baserat på svaret på frågorna. Vill du se resten av listan och veta mer om undersökningen så får du ta dig till närmaste kiosk och köpa tidningen som jag rekommenderar starkt! Läser du detta när tidningen är gammal så kan du köpa en digital tidning. Går du i planerna att byta bil kan det vara läge att titta lite extra på detta. Fast undersökningar är förstås bara en del som ligger till grund av bilvalet. Pris och behov är är faktorer som är lika viktiga. Vissa bilmärken som exempelvis Renault erbjuder också bättre garantier än andra bilmärken.

Det bästa bilmärkena:
1: Lexus
2: Subaru
3: Honda

De tre sämsta märkena från botten (1=sämst alltså):
1: Chevrolet
2: Fiat
3: Renault

Utöver detta ligger Svenska klassikern Volvo på plats 9 och nya folkbilsmärket Kia på plats 15, listan tar upp totalt 26 bilmärken. Dacia finns exempelvis inte med i listan.

[Förtydligande: Detta inlägg är inte sponsrat]

Källa: Vi Bilägare nr. 7, 2013

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.