Idag har jag fått ett bra exempel varför polariserande glasögon bör användas i bilkörning. Vid ett möte med Agneta Dahlgren, designdirektör på Renault så påtalade jag att luftutblåsen i instrumentbrädan reflekterades kraftigt i framrutan på bilen. Jag fick en bekräftelse på att detta med reflektioner i rutan är ett problem, speciellt vid användande av ljusa material för instrumentpanelen. Det är inte bara detaljer som reflekteras utan hela ytan reflekteras och bidrar till ett suddigare synfält. Som designer vill man ofta använda ljusa material men tyvärr blir detta ibland ett av de negativa effekterna. Fast om man använder polariserande glasögon så försvinner denna typ av reflektioner, eller minskas betydligt i alla fall. Den bil vi pratade om är en prototyp och panelen är på väg att ändras av just denna anledning.

Test Polariodglasögon - byta bil bloggen

Reflektioner i vindrutan minskas med Polariodglasögon

Nu har jag testat själv med polariserande glasögon, och visst försvinner det mesta. Så köp Polariod solglasögon om du redan inte har detta, du behöver inte köpa av märket Polariod utan det finns massor med andra märken som kan fås med polariserande glas.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.