I stockholmstrafiken är det inte så lätt att hitta tillfällen att testa Renault RS Monitor funktionerna. Jag ville prova den inbyggda prestandamätningen som bland annat mäter 0-100 km/h. Jag hittade en något avsides belägen raksträcka utan trottoarer eller annat riskfyllt bredvid vägen. Men lite tur så ligger inte en bil bakom, med otur så får man köra vidare och vända för att hoppas på bättre tillfälle. Tillfället kom och jag körde fram till raksträckan, stannade till, mätningen nollställs per automatik, sen accelererade jag upp till drygt 100 km/h. Jag gjorde det på 6,6 sekunder och insåg att jag måste lära mig växla tightare och vid rätt varvtal. Tvåans växel går inte heller upp till 100 km/h så du måste växla två gånger innan 100 km/h uppnås. Det är bara att öva vidare snabbare växling och bättre planering när växlingarna sker för att uppnå fabriksangivna 0-100 på 6 sekunder.

Renault RS monitor fungerar bra och ger dig en fin kurva och framför allt så jobbar den automatiskt och du behöver inte nollställa mellan försöken.

Så här såg mitt försök ut:

Byta bil bloggen testar Renault RS monitor

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.