Volvo V40 – Volvoklassikern som jag gillar skarpt!

Den Volvo V40 jag menar i detta fall är senaste generationen som kom 2012 och som fortfarande säljs ny idag 2019. Detta är en bil jag tycker om väldigt mycket. Då den nu funnits länge så går det att köpa billiga bildelar till den vilket är uppskattat för alla Volvoägare

Första V40 generationen gjordes ihop med Mitsubishi och delade mycket med bildelar ihop med Mitsubishi. De kvarvarande bilarna rullar nu rostiga på de svenska vägarna. Denna bil hade en del kvalitétsproblem och framför allt hade den ett ganska dåligt rostskydd skulle det komma att visa sig. När nya Volvo V40 generation II kom med bättre kvalité på bildelarna och rostskydd efter att modellen varit borta flera år från bilmarknaden så skulle den ersätta Volvo V50, trodde man. Men den nya V40 var ju mindre! Detta fick många att häpna i vårt svenska volvotokiga land. Ja, en del skrev till och med arga insändare om hur Volvo kunde göra en mindre bil, som kostade mer! Men nu är allt detta historia. Den största skillnaden mellan nya och gamla V40 förutom storleken är den upplevda kvalitén hos bildelarna. Nya Volvo V40 har en interiör och ett chassi som upplevs mycket mer modern än första generationen.

Fokuserar man på biltypen som Volvo V40 II är så inser man att detta är en riktigt bra bil som Volvo behövde i sitt sortiment. Alla vill ju inte ha en stor bil och Volvo V40 generation II är en alldeles lagom bil. Just av denna anledning så har den hamnat i skuggan av storsäljarna V60 och V70, och V40 rullar fram nästan helt obemärkt på vägarna. Nya V40 var också den första Volvobilen som kom med panoramasoltak. Läs gärna biltestet jag gjorde av Volvo V40 D4.

Det jag gillar med Volvo V40 är att det är en smidig och körglad bil som fortfarande har en hel del praktiska egenskaper kvar. Idag finns det många billiga bildelar att köpa till denna bilklassiker. Körkänslan är bättre än hos de större Volvobilarna och är mycket mer sportig. Visst, det är inte en BMW men i Volvomått så är den faktiskt riktigt sportig. Komforten är även denna mycket bra även om stolarna inte är riktigt lika rymliga som i Volvo V70. T3 motorn på 150 hk gör bilen körglad och räcker gott och väl för de flesta, annars finns den starkare T5:an också. Volvo V40 har uppdaterats sedan start och har idag en hel del nya bildelar med ny teknik som autobroms med mera. Bilen är bränslesnålare än de större syskonen vilket framför allt gäller D2 motorn från PSA koncernen. Volvo V40 är en mycket trevlig pendlarbil att åka i varje dag!

Nu när Volvo V40 funnits länge på marknaden så finns det också mycket reservdelar att köpa till bilen. Detta gör att bilägandet blir billigare vilket gynnar både de som har en nyare V40 lika så de som har en av de tidiga modellerna. När en bilmodell är ny så är det svårare att hitta alternativa leverantörer av bildelar då de inte hunnit komma igång med delarna ännu. Nu när Volvo V40 funnits på marknaden i över 6 år så finns det bildelar att handla från exempelvis Trodo. När en bilmodell funnits många år på marknaden så har även kvalitén hunnit bli bättre vilket framför allt är en anledning till att köpa en nyare Volvo V40.

Dagens Volvo V40 är nu den sista bilmodellen att fasas ut efter att Kinesiska Geely tagit över företaget. Jag gillar i alla fall denna bil som är ett bra begköp, ta gärna en provtur om du funderar på att byta bil!

Även du som är ute efter en ny bil har anledning att spana in denna bil. Visst, det är inte den senaste och modernaste bilen från Volvo men det är sannolikt den sista Volvon med den klassiska skandinaviska känslan, och rostskyddet på de senaste generationerna framtagna av Geely har blivit sämre. Det gäller främför allt bildelar som inte syns men ändå är viktiga för bilens funktion. Detta har tester som ViBilägare gjort påvisat. Kanske är Volvo V40 generation II den sista riktiga Volvobilen? Eller var det kanske Volvo 240?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.