Slut på nya dieselmotorer från Volvo?

Ja mycket pekar på att Volvo fattat beslut om att sluta satsa på nya dieselmotorer. Den senaste generationen är hyllad för att både dra lite bränsle och samtidigt ge högeffekt från dieselmotorerna. Just kombinationen kraftfulla dieselmotorer som drar så lite som möjligt har varit populär bland kunderna. Varför gör då Volvo detta? Jo först så är de nöjda med den motorserie de utvecklat och denna kommer att leva kvar i många år framöver och de tycker inte att det är nödvändigt med ytterligare en ny generation dieselmotorer. Sen är det så att Volvo tror mer på elektrifiering av kommande bilar och väljer att satsa på utveckling av elmotorer med batterier när det sannolikt också finns ännu mera att arbeta på och utveckla nyheter på i detta område. Detta är något som kunderna idag också efterfrågar allt mer.

Hur framtiden ser ut och vilka motorer vi kommer att nyttja i våra fordon är det ingen som vet till fullo, kanske ändrar sig Volvo senare. De flesta biltillverkare jobbar idag på olika elbilar och hybrider, det är en sak som är säkert i alla fall!

Sannolikt kommer vi framöver att få elbilar som klarar av att åka betydligt längre på batteridrift än idag när biltillverkarna väljer att satsa på detta.

Källa: ViB nr 9 2017/Håkan Samuelsson, Volvo

About The Author

Mitt namn är Jenny och jag hjälper i första hand till med de sociala medierna för BytaBil.net. Därutöver skriver jag även artiklar om intressanta bilprodukter. Jag tycker bilar är intressanta då de bidrar till mycket nytta och nöje i vardagen, speciellt för oss som bor en bit utanför storstan.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.