Kia Optima och Niro som nya plug-in hybrider med batteridrift för låg bränslebörbrukning och mindre miljöpåverkan!

Batteridrift är i fokus just nu och diesel är på väg ut om vi får tro politiker och biltillverkarna. Kia är med på tåget och lanserar just nu nya Plugin hybrider av Kia Optima och Kia Niro. Bilarna har en laddhybrid-drivlina som kombinerar batteri och bensinmotor effektivt för bästa bränsleekonomi samt minskad miljöpåverkan. Detta innebär att de kan laddas från laddstolpe och köras bara på batteri eller i smart kombination med bensinmotor för längre resor:

Mer info finns hos Kia Sverige

Viktiga fakta nya Kia Optima plug-in hybrid

Batteriet:

  • Upp till 6,2 mil på batteridrift
  • Upp till 112 mil på en bränsletank när den körs i batterihybridläge
  • Kan köras i upp till 120 km/h i enbart batteridrift

Tjänstebil:

  • Attraktivt förmånsvärde för tjänstebilsköpare från 1304 kr/månad (Optima) 817 kr/mån (Niro) beräknat på 50% marginalskatt. Du som tjänstebilsköpare sparar dessutom en hel del på den lägre bränsleförbrukningen.

Övrigt:

  • Kan dra upp till 1,5 ton släp (Optima), 1,3 ton (Niro)
  • Utsläpp med låga 33 g/km (Optima) 29 g/km (Niro)
  • Ny teknik finns till bilarna: Avancerad autobroms, Apple carplay/Android Auto, rattvärme, smart handsfreeöppning av baklucka, modernt infotainmentsystem m.m.

Allt pekar på att batteridrift är det som gäller framöver varför det är så viktigt att även Kia lanserar dessa nya batterihybridbilar. Kia har blivit superpopulära i Sverige, inte bara för sin långa 7-åriga nybilsgaranti utan även för sin attraktiva prisbild och praktiska bilar. Det är bara att glädjas över att vi nu har ytterligare nya fräscha bilmodeller att välja som kan köras miljövänligare på batteri.

Artikelbild-KIA-plugin-e

Detta inlägg är sponsrat

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.