Jag har varit på posten och hämtat ett paket innehållande en bilkamera. Kameran kommer ifrån www.bilkamera.se och är givetvis gjord för att ha i bilen. Tanken är att man ska filma det som händer framför sig och i det fall det händer något så kan det vara ett hjälpmedel i utredningen om vad som hände, inte minst försäkringsbolaget kan vara intresserade av informationen. I Ryssland verkar man köra mycket med sådana här bilkameror har jag sett på Youtube. Ibland har jag själv också känt att detta skulle man haft på film, när man sett något i trafiken!

Då jag just hämtat ut kameran från posten så tänkte jag göra en “Unboxing”. Detta fenomen förekommer ofta på Youtube men detta blir inte ett Youtubeklipp utan “bara” med manuella bilder här. Då ska vi se vad lådan innehåller, är ni lika nyfikna som jag var? OK då kör vi:

Först en klassisk transportlåda, inte så rolig men väl så nödvändig:

kartong

Jag öppnar lådan, och inuti ligger bilkameraförpackningen väl skyddad med fyllningsmaterial runtom:

kartong oppnad

Förpackningen tas upp ur lådan och så här ser den ut:

bilkamera-forpackning

Jag öppnar förpackningen försiktigt:

bilkamera-oppnad-forpackning

Sen tar jag ut innehållet och lådan innehåller följande:
Bilkamera, batteri, fäste till vindrutan, laddningskabel till bilens 12V uttag, 4st sladdfästen(dubbelhäftande tejp undertill), USB-kabel och en manual.

bilkamera-innehall

Så här ser bilkameran ut monterad på sitt fäste:

bilkamera

Visst är “Unboxing” jättekul!
Nu är det bästa kvar, att få igång bilkameran och prova att köra med den. Så långt har jag inte kommit i skrivande stund, detta kommer jag att göra under kommande dagar. När jag är klar kommer jag förstås skriva om det här!

Uppdaterat: Läs hela testet här

 

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.