Test av Volkswagen Sharan 2.0 TDI – Den ultimata familjebilen!

VW Sharan är en mycket genomarbetad bil med stora familjer i åtanke. Sharan fixar långresan, fotbollstransporterna och inte minst Ikeabesöken galant. Bättre än så här blir det knappast i familjebilsklassen! Prova den själv, du kommer inte bli besviken!

Volkswagen Sharan 2017 (3)

Testbilen: Volkswagen Sharan 2.0 TDI, 184 hästkrafter, automatväxel, 0-100 km/h 8,9 sekunder, angiven bränsleförbrukning 0,59 l/mil (Vår testförbrukning 0,67 l/m)

Vi inleder vår biltest av Volkswagen Sharan med frågeställningen “Vad gör en bil till en bra familjebil?” Jo, bland annat följande:

 • God komfort
 • Låg bränsleförbrukning
 • Många bra och smarta förvaringsutrymmen
 • Individuellt ställbara och flyttbara stolar i baksätet
 • Luftutblås direkt mot baksätet
 • Plats för upp till 7 personer med extra säten nedfällbara i lastutrymmet
 • Ytterligare extra luftutblås till sätena i bakersta raden i lastutrymmet
 • Bakdörrar som är skjutbara istället för att de öppnas utåt vilket underlättar för barnen i trånga utrymmen.
 • Automatiskt öppningsbara och stängbara dörrar till baksätet samt automatisk baklucka
 • Lättanvänt mediasystem med blutetoothhandsfree
 • Hållare för solglasögon infällt i taket
 • Så bullerfri kupé som möjligt, med tanke på bilens rymlighet i kupén
 • Tekniska hjälpmedel som underlättar vardagen som backkamera, parkeringssensorer, avancerad parkeringshjälp
 • Hög säkerhet med avancerade autobromsfunktioner

Allt ovanstående finns antingen som standard eller som tillval att köpa till nya Volkswagen Sharan och mycket mer. Därför är VW Sharan en så bra familjebil!

Volkswagen Sharan 2017 (6)

Att köra

Volkswagen Sharan 2.0 TDI på 184 hästkrafter är en mycket trevlig bil att köra, med en prestanda på 0-100 km/h på 8,9 sekunder så känns bilen riktigt pigg att köra. Det bästa är att bilen har ett bra grunddrag direkt från start. Detta gör det lätt att komma in på vältrafikerade vägar och in i trafiktäta rondeller. Sharan är dock en stor och lång bil vilket gör att den inte ligger helt stabilt i kurvorna men med tanke på biltypen så beter den sig ändå mycket bra.

Stadskörning: I stan går Sharan jättebra sett i det stora hela. Det är tyst i kupén och komforten är god. Sharan är en lång bil vilket innebär att man riskerar att missa en hel del parkeringsplatser längs gatorna. Skjutdörrarna gör dock Sharan till en fröjd i de trånga parkeringshusen när barn ska in och ut ur bilen. Detta kan faktiskt vara skillnaden mellan att få ut barnen ur bilen eller inte alls, speciellt barn fastspända i barnstolar.

Landsväg: Landsväg går komfortabelt och bra. Inga problem att åka långt i en Volkswagen Sharan. Bilen går tyst och fint och den 184 hästkrafter starka motorn samt automatväxellådan gör att omkörningar på landsvägen går bra. Barnen har god komfort och egna luftutblås till baksätet, långresor med familjen kan inte bli bättre än i en VW Sharan!

Motorväg: VW Sharan är bekväm även på motorvägen och det är fortfarande relativt tyst inne i kupén. Motorn gör bra ifrån sig även i dessa hastigheter.

Praktiska egenskaper:

Den lite mer upprätta körställningen gör att man som förare sitter mycket bekvämt samtidigt som det är lätt att stiga i och ut ur bilen. De skjutbara sidodörrarna är helt suveräna, ja allt i Sharan har anpassats till att göra familjelivet så lätt och bekvämt som möjligt.

Ikeabesök och shopping funkar utmärkt med Sharan!

Ikeabesök och shopping funkar utmärkt med Sharan!

Instrumentering:

Testbilen var inte utrustad med Volkswagens heldigitala förardisplay. Även denna något enklare och mer klassiska display fungerar utmärkt då den kombineras med en digital display mitt i förarpanel. Här kan du lätt med rattreglage växla mellan olika färddatorfunktioner, hastighetsvisning med siffror och mycket mera.

Volkswagen Sharan 2017 (1)

Summering:

Volkswagen Sharan är inte en speciellt spännande och läcker bil sett till designen men sett för sitt praktiska bruk och som familjebil är den extremt svårslagen. Rekommenderas speciellt till alla barnfamiljer!

Volkswagen Sharan 2017 (5)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.