Så var vinterdäcken på igen, skönt! Det är nämligen så att våra Nokian Hakkapeliitta R2 dubbfria vinterdäck går både mjukare och tystare än sommardäcken. Visst, det märks att bilen är lite ostabilare i kurvorna om man pressar den lite extra men vår Renault Megane III körs inte så i första hand.

Så, däckbytet gjordes hos Upplands Motor i Akalla Stockholm. Vi nyttjar även deras däckhotellservice som kostar 1050 kr för en säsong, då ingår däckbyte och förvaring. Lägg på ett par hundralappar så balanserar de däcken också. Denna tjänst valde jag för vinterdäcken senast då det vibrerade lite i ratten i hastigheter över 100 km/h. Nu är detta borta, detta problem hade jag redan från början när däcken var nya. Därav kan jag konstatera att Vianor i Bromma gjorde en dålig balansering, vilket inte är förvånande då det var den sämsta däckupplevelsen jag haft och allt gick fel, läs mer här.

Hur har då Upplands Motor i Akalla skött sig avseende däckbyte? Jag har ju nyttjat dem i flera år nu. Ja inte har de varit bra fram tills nu i alla fall. De har bland annat dragit åt låsbultarna för hårt så de fick svetsas bort, först skyllde de på att låsbulten börjat bli gammal och sliten. Men si det gick jag inte på då de slarvade bort låsbulten gången innan och fick beställa en ny till mig. Utöver det så har de glömt bort låsbultarna, och dessutom ersatt dessa med chromade när de övriga var svarta som det slutade med att de blev kvar hos dem, och låtsats som det regnade ute och levererade bilen till mig som att jag skulle missa det. De har valt fel däck fram/bak trots mina instruktioner. Så man kan säga att det är andra anledningar än deras däckverkstad som gjort att jag fortsätter med däckbyten hos dem.

Nu skiner solen hos Upplands Motor i Akalla igen!

Denna gång bad jag att få vara med vid däckbytet, vilket gick bra. Nu var vi lätt överens om vilka däck som skulle sitta fram respektive bak, snabbt och smidigt. Sen såg jag att de där små runda aluminiumbrickorna som sitter mitt på fälgarna, emblemen med fälgtillverkarens namn på. Ja, de började släppa då de bara är fastklistrade, en hade dessutom fått någon ful beläggning som täckte hela emblemet. Så dessa nu började se bra shabbiga ut frågade jag om de går att ta bort, jag bryr mig inte direkt om att märket syns. Men de sa då att det inte kommer se snyggt ut, då det inte är slätt därbakom. Jag har ju inte sett detta och sa okej. Men sen när de var klara så tog de fram nya emblem till fälgarna och satte på, de hade visst några över. Helt plötsligt så sken solen över denna verkstad igen, det behövs så lite för att man ska åka hem med ett leende på läpparna!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.