Citroén C4 Cactus har verkligen en egen design, vilket denna gång är ett vinnande koncept!

Detta har givetvis skapat reaktioner som brukligt när något är annorlunda. Vissa gillar den, andra inte. Det jag personligen gillar är att utöver den unika designen så har ett bilföretag, dvs Citroén, äntligen tagit tag i problemet med att bilar rör sig utomhus och parkeras ibland tight. Oförsiktiga personer skadar, eller genom misstag så kommer bilar i kontakt med andra personers bilar. Vanligtvis blir det små bucklor och repor. Då bilhandeln marknadsför begagnade bilar med känsla av att de ska uppfattas som nya så måste någon hela tiden betala för dessa små skavanker som egentligen borde vara fullt accepterade. Det är bara vi konsumenter som förlorar på detta då det kostar stora pengar att fixa små skador som inte har betydelse för produktens nyttjande. Citroén Cactus har fått rejäla zoner som ska tåla att ta emot stötar, äntligen någon som vågar ta tag i detta problem och dessutom gör en designsak av det hela, Tack Citroén för det!

Citroén vann alltså World Car Design of the Year 2015!

Citroen cactus

Slutligen hoppas jag dock att handeln med begagnade bilar börjar acceptera mindre skavanker utan krav på åtgärd, låt istället begagnatköparen få välja om mindre skador ska repareras innan leverans mot tilläggskostnad. Det skulle vara ett första steg att avdramatisera begagnade bilars krav på felfrihet avseende exteriöra skador av mindre slag, och dessutom orsaka mindre bråk i trafiken samt lägre försäkringskostnader.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.