Jag tror de flesta bilister är väldigt insatta i att bilar drivna av fossila bränslen är en belastning för miljön. De flesta skulle nog också vilja förändra detta men ser sin egen del som så liten att det inte spelar någon roll, och så länge dessa bilar är billigare att äga så kör man vidare och bara önskar att man kunde göra bättre.

Preem visar vilja att förändra, att förbättra. Det gäller dagens bensin som kan göras miljövänligare. Det är ju så att även om elbilar och vätgasbilar skulle börja säljas i större mängder så kommer det ta lång tid att ni dit och bensindrivna bilar kommer att finnas kvar i många år framöver, om de ens försvinner? Vad Preem gjort är att inleda ett samarbete med Svensk skogsindustri för att ta tillvara på rester som blir över i produktionen. På detta sätt kan man ta fram en bensin som har betydligt lägre koldioxidutsläpp, men tyvärr så kan den inte säljas ännu.

Preem behöver din hjälp:

För att kunna sälja denna bensin från 2017 så behöver nya politiska beslut fattas. För att visa politiker att bilägare är intresserade av att köra miljövänligare så delar man ut denna bensin redan idag gratis, men det finns inte obegränsad mängd så skynda att anmäla! Skriv upp dig och bli en av de 5000 bilägare som gratis får prova den nya miljöbensinen som Preem kallar Framtidens Bensin, starta videon och tryck sen på bilden så kommer du till webbsidan där du kan anmäla dig.

Helene Samuelsson, kommunikationschef på Preem AB säger så här om Framtidens bensin och deras Evolution Diesel:

Det fina med både Evolution Diesel och Framtidens bensin är att de fungerar och beter sig precis som vanlig bensin och diesel. Det innebär att dagens optimerade diesel- och bensinmotorer kan leverera lika hög prestanda och kvalitet, fast med mycket lägre koldioxidutsläpp

OBS! Har du en bensinbil och struntar fullständigt i miljön så kan du bortse från allt ovanstående, kör på bara och se hur dina händer svartnar på ratten…

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.