Bilden är från Peugeots hemsida idag

Idag när jag såg en annons för Peugeots bilar så reagerade jag över att det stod tre års nybilsgaranti. Jag gick in på Peugeots hemsida och såg att det stod tre år även där. Det var för drygt ett år sedan som Peugeot hoppade på tåget med längre garantier för att konkurrera

med bl.a. Kia. Då höjde man till fem års garanti. Men nu har alltså Peugeot sänkt garantin till tre år.

På Peugeots hemsida skriver man stolt att man i år ökat försäljningen med 14% i Sverige på en marknad som totalt sjunkit med 10%.

Jag tror att det kanske är lite tidigt att dra tillbaka de utökade garantierna och att konkurrenterna kommer att tjäna på det. Men kanske avser Peugeot att istället konkurrera med priset. Just nu finns det flera Peugeot modeller till bra kampanjpriser. Å andra sidan har de flesta bra kampanjpriser just nu, inte minst Ford med sin Focus som kan köpas till riktigt bra pris samt med fem års garanti.

För den som vill byta bil till ett märke som erbjuder garanti under längre period så kvarstår följande: (Gäller ibland enbart vissa modeller)

5 år: Ford, Renault, Opel, Hyundai
7 år: Kia
8 år: Mitsubishi

Kommentera gärna om jag missat någon modell.

Nu får vi se om flera backar tillbaka avseende längden på garantierna. Vissa märken som Audi och Dacia erbjuder istället längre garanti mot en tilläggskostnad. Något som då gör att man undrar hur goodwill åtagandena blir för de som inte tecknat extratillägg avseende garanti.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.