Välkomnande Friends Arena i Solna

Efter att ha varit på öppet hus hos nya Friends Arena i Solna så tänkte vi titta förbi Bilia i Haga Norra för att se på nya Hyundai i30 kombi som premiärvisas nu i helgen. Utanför Bilia på parkeringen hade de anordnat med korvgrillning vilket var trevligt, men glädjen stannade kvar utanför Bilia skulle det sen visa sig.

Mitt i entréporten möts vi av en slimmad säljare i sin bästa kostym. Han tittar rakt emot oss och jag bara väntar på att han ska öppna munnen, men inte. Så jag säger “Hej” till honom och han fortsätter bara titta rakt på oss utan att öppna munnen, obehagligt. Min fru som också var med noterade detsamma. Vi går in i butiken och börjar leta efter Hyundai kombin. Vi ser den och provsitter (jag återkommer till bilen i eget inlägg). Sen tar vi ett varv runt bilhallen och tittar rent allmänt, vi spenderar säkert 15-20 minuter utan att bli uppmärksammade av någon från personalen. Vi beslutar oss sen för att be att få provköra i30 kombin och går till info-disken som hanterar detta. En tjej står och handlägger ett par vid disken och vi ställer oss bredvid dem för att få hjälp, ingen mer kund finns där just då. Två säljare står bakom tjejen i receptionen, en av dem är den slimmade nonchalerande säljare vi mötte vid enrtén. Han står och små pratar med sin säljarpolare. Det kommer då fram några till kunder och vips så är dessa säljare i farten, ytterligare ett par kunder kommer till disken för provkörning samt frågor vilka också raskt får hjälp. Frun säger att vi ska gå då de inte verkar så intresserade av oss. Men jag vill verkligen provköra så till slut påkallar jag en av säljarnas uppmärksamhet. Tack och lov inte han vi mötte i entrén. Vi får därmed till slut hjälp.

De har bara en i30 kombi för provkörning och den var ute på vift men skulle vara tillbaka om 1 minut. Sådana här helgdagar när många är på plats och vill provköra får man köra i max 20 minuter informerar man. Tiden

går. Till slut ringer de upp kunden som provkör. Han har “kört vilse lite grann”, 30 minuter senare och efter totalt 50 minuters provkörning är denne åter och vi har 15 minuter kvar till de stänger. Det blev en racertur.

När vi straxt innan var på Friends Arenan så möttes vi av massor med personal som sa hej och välkomna och då var de inte säljare. När vi straxt därefter kom till Bilia i Haga Norra så spenderade vi 1,5h där utan att få ett hej, välkommen samt behöver du någon hjälp?

När jag kommer till en bilhandlare så förväntar jag mig följande:

1: Hej/Välkommen
2: Kan jag hjälpa dig, eller om säljaren är upptagen: Jag är tyvärr upptagen men om du går till receptionen så hjälper de dig vid behov.
3: Inte bli nonchalerad när man står vid informationsdisken.
Ofta svarar jag vid tilltal: Tack men jag tittar bara runt lite idag.

Det är allt, men tyvärr ack så svårt för många att leva upp till.

Nu har vi köpt vår nuvarande Volvo V70 och tidigare Volvo V40 just hos Bilia i Haga Norra så jag vet att det kan bättre. Men idag så kände man sig inte direkt så välkommen. Det värsta som finns hos en bilhandlare är att känna sig nonchalerad, vilket förekommer allt för ofta. Bl.a. så har Volkswagen i Kisa varit extremt dåliga och Peugeot i Täby inte långt därefter. Snabb och kort uppmärksamhet är allt som behövs, precis som kassörskan på Ica som alltid säger hej i kassan. Annars så kommer jag inte att byta bil hos er!

Har du blivit nonchalerad av en bilförsäljare eller liknande? dela med dig och lämna en kommentar.

Jag bifogar en bild från nya “Välkomnande” Friends Arenan.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. Jaquelin

  Hej!
  Var där idag och upplevde samma sak, säljaren vi haft mail kontakt med var hur arrogant som helst.

  Jag o min man sa att spelar ingen roll hur bra pris vi får( vilket vi inte fick)
  Vi köper inte utav honom.
  Inte ett dugg intresserad av att sälja.

  Svara
  • Joakim

   Bra! ni nyttjade er rätt som kund att välja en annan säljare, vilket i slutändan även stärker er egen självkänsla också.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.