Laddbar Opel Mocka med 100% el!

Så klart Opel också kommer med eldrift, alla andra gör det nu på löpande band. Nu är det Opel Mocca som blir utrustad med batteridrift. Men fortfarande är det inte ett jättestort utbud av bilar som enbart går på batteridrift, så där fyller Opel ut bra med sin Mocca tror jag. Opel Mocca var ju en riktigt cool bil när den kom. Då fanns det inte så många små SUV bilar och Mocca fyllde ut ett behov som idag blivit allt större hos bilköparna.

Opel Mocca är än mindre bil som kanske passar bäst där det är lite trängre, storstan alltså! Nya Opel Mocca som nu kommer är dessutom något mindre än förra generationen, hela 12,5 cm faktiskt. Detta visar att man verkligen riktar in sig på köpare som vill ha en lite mindra bil, med SUV känslan kvar.

Körglädje utlovas, som alltid av biltillverkarna. Motorn är ju inte jättestark med sina 136hk. Men för en gång skull så kan man sannolikt leva upp till detta då batteridrivna bilar levererar hög effekt direkt från stillastående samt att nya Mocca som sagt är en mindre bil.

En modern och helt digital instrumentering har nya Opel Mocca också fått. Det viktiga är dock fortfarande hur informationen visas och vilken information, det återstår att se när bilen väl kommer.

Batteriet då? Det mest intressanta för elbil! Batteriet är på 50 kWh och upp till 32 mil utlovas enligt den nyare testmetoden WLTP. Lite blygsamt anger Opel dessutom att bilen kan gå längre om man har Ecoläget ikopplat. Vinterklimat och annat försämrar dock ofta räckvidden, och bäst i klassen avseende räckvidd är man inte riktigt men det går framåt trots allt då detta inte var möjligt alls för några år sedan.

Nya elbilen Opel Mocca får också modern säkerhetsteknik, LED belysning och allt sådant som vi nästan tar för givet idag hos nya bilar.

Någon prisbild lämnas inte denna gång vilket är synd för det hade kunnat visa hur het denna nya elektriska Opel Mocca är. Nya Mocca skiljer sig en hel del från gamla, men snygg är den fortfarande! Opel är inte så hett varumärke i Sverige idag men d¨och då så lanserar de intressanta bilmodeller, vi får se hu många Elmoccor som kommer ut på vägarna i sverige, jag hoppas på en uppgång för Opel i denna kategori.

Förra generationen Mocca var exakt samma bil som Chevrolet Trax, förutom att Opel Mocca fick möjlighet till lite lyxigare utrustning som inte erböds till Trax, vi testade Trax när den kom och då lät det så här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.