En ny Seat Leon är här! Läs om nyheterna och priset

Leon är Seats storsäljare som sålts i över 30 000 exemplar sedan första versionen. Seat Leon är en bil i mellanklassen som tilltalar många. Nu kommer Leon i ny version som lanseras under 2020.

En av nyheterna är förstås att Leon kommer bli elektrifierad precis som alla andra biltillverkare gör med de flesta av deras bilmodeller just nu. En Plug-in hybrid väntas därmed lanseras under sommaren.

Ytterligare nyheter är att bilen förses med nästan all den senaste teknik som finns idag. Framför allt är det automatiserade säkerhets och förarassistans system som bilen förses med, listan på alla systemen är lång. Nya Leon utlovas få större dimensioner för det mesta, passagerare likaså bagage. En klassisk marknadsföring att man optimerat bilen ytterligare lite bättre än tidigare version. Leaon delar teknisk plattform med övriga Volkswagen utvecklade bilar. Dessa brukar bli otroligt bra utformade avseende hur bilens mått fördelas gentemot hur bilen vanligast nyttjas. Detta är VW koncernens styrka, så pass bra att man kan tycka att det inte går att göra bättre. Så mycket tyder på att Seat kan stå för det man lovar på denna bit. Priset då? Ja det börjar från drygt 200 000 kronor.

Mer info om nya Seat Leon kan du läsa om hos Seat

Då jag i tidigare artiklar berört hur väloptimerade VW koncernens bilar brukar vara och var varit under lång tid, ja då kan det vara en idé att även se över ett begagnatköp av en Volkswagenbil eller annat bil som passar dig. Bara för att bilen inte är av senaste generation så behöver den inte ses som gammal heller. Speciellt om du inte avser att köpa en bil med någon form av eldrift samt inte heller måste ha den mest avancerade biltekniken.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.