Prisvärd Peugeot sommarcabriolet

Sommaren är på ingång även om våren blivit lång och kylig. Vädret är det dock inte något fel på förutom avsaknaden av värme. Men när värmen väl kommer så vill man ju åka cabriolet, eller hur?

Cabrioletbilar är faktiskt rätt så dyra jämte motsvarande modell utan nedfällbart tak, detta gäller även som begagnad bil. Jag har tidigare skrivit om bra nyare sommarcabbar som du kan läsa mer om här. Samtliga av dessa bilar är dock fortfarande rätt så dyra även som begagnade.

Här är ett tips på en sommarcabriolet som kan fås till ett, inte billigt men hyfsat lågt pris. Peugeot 308 CC, Peugeot är prisvärda som vanliga bilmodeller och därmed blir cabben också det. Fördelen med denna cabriolet är att den även har baksäte. Mer info och historik om Peogeot 308-serien finns här.

Prisbilden ligger på 75.000 kronor till 120.000 kronor för årsmodellerna 2009 – 2012, olika körsträckor förstås som påverkar priset. Många ligger mellan 90.000-100.000 kronor.

Visst får jag erkänna att denna cabrioletversion tycker jag inte är den snyggaste som skapats, men fortfarande så ger den en cabrioletupplevelse för dig som åker i bilen. Tekniken är inte senaste förstås men det är ju inte så viktigt för en sommarbil. Hastighetmätare och radio, det räcker ju? Skaffa en FM sändare så kan du streama från mobilen till bilen.

Vad tycker du själv, skulle en Peugeot 308 Cabriolet vara något för dig?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.