Mitsubishi Space Star kommer tillbaka!

Space Star modellen har varit borta några år från Mitsubishis bilprogram. Senaste åren är det SUV:er som dominerat hos Mitsubishi Motors men nu börjar de sälja en småbil igen. Mitsubshi Space Star är alltså en riktigt liten bil, tvortemot vad namnet antyder till. Tanken med Mitsubishi Space Star är att det ska vara en liten men smart småbil för den trånga storstaden.

De riktigt små bilarna satsar inte alla biltillverkare stort på utan det är framför storleken ovanför som säljer bäst, den så kalla de kompaktklassen eller mellanklassen. Många biltillverkare går ihop för att ändå kunna erbjuda en liten bil med sin egen touch utan att stå för hela utvecklingen själv. Exempel på detta är Citroen C1, som även säljs som Toyota och Peugeot versioner. För bilköpare är det ibland lite som ett spel utan angivna odds när man köper en bil. Du väljer ett bilmärke som passar dig precis som andra väljer populära casinon och satsar på det man tror på. Fast under karossen så kanske drivlinan är densamma och ger dig en lika bra eller dålig upplevelse som andra bilar. Kanske får du en bättre bil än du förväntat dig likaså betalat mer för en likadan bil fast med en annan symbol i fronten. Volvo har tidigare samarbetat med Mituibishi och likaså senare år Peugeot och Citroen när det gäller Mitsubishi Outlander modellen. Renault och Mercedes picup Alaskan och X-class. Det finns många mer samarbeten inom bilindustrin än många känner till. Om nya Mitsubishi Space star får någon systermodell under annat varumärke är inget jag vet idag. Det jag vet om nya Space Star 2020 är:

  • 3-cylindrig lättviktsmotor
  • Ny design
  • LED belysning
  • Backkamera
  • Uppkoppling mot mobiltelefon
  • Ny säkerhetsteknik med kollissionsvarning m.m.

Nya Mitsubishi Space Star är ca: 3,85 meter lång. En motor erbjuds, 1,2 liter (3-cylindrar), manuell växel eller CVT automat

Prisbild: Mellan 145 000 till 170 000 kronor beroende på utrustning

Mitsubishi har jobbat med att sänka utsläppen och likaså bränsleförbrukningen, bland annat genom viktminskning. Skattesystem med fokus på utsläpp som vi har i Sverige gör att skatten sjunker för bilar men lägre uppmätta utsläpp. Så det är inte bara bränsleförbrukningen så ger lägre kostnad, idag är det allt mer fokus på hur bilen påverkar miljön också.

Dessa små bilar som Mitsubishi Space Star kanske inte känns så jätteroliga och är inte någon status symbol. Men samtidigt så växer städerna och allt fler sätter bilens storlek i fokus. Det är ju enklare att hitta parkering om bilen är liten vilket kan vara väldigt värdefullt när man kommer hem på kvällen och letar parkeringsplats. En billig nyare bil istället för en äldre bil som börjar kräva ständigt underhåll gillar också många, ofta är inköpspriset då detsamma.

Ja, även om en liten småbil inte ger status och blickar så finns det många andra skäl att välja en liten bil som Mitsubishi Space Star.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.