Jag har i tidigare artiklar berört hur bland annat väloptimerade VW koncernens bilar brukar vara och varit under lång tid, ja då kan det vara en idé att även se över ett begagnatköp av en Volkswagenbil, eller annan bättre begagnad bil som passar dig bra. Bara för att bilen inte är av senaste generation så behöver den inte ses som gammal heller. Speciellt om du inte avser att köpa en bil med någon form av eldrift och inte heller måste ha den mest avancerade biltekniken.

De som inte köper en ny bil väljer ofta att köpa en bil som är 3 eller 5 år gammal. Dessa årtal är lite som psykologiska gränser, men det är bara hur man börjar leta efter begagnade bilar. I slutändan är det mer priset och hur bra bilen passar behovet som avgör köpet snarare än om bilen istället skulle råka vara 4 år eller 6 år gammal.

Finansiering av begbilköpet till lägre ränta

Det är framför allt vid begagnatköp som man tittar på andra finansieringar än vad bilhandlarna erbjuder. Ändå brukar räntan vara ganska hög hur man än letar. Det finns ett företag som dock erbjuder privatlån till lägre kostnad på riktigt denna gång. Det så kallade Moank lånet. Detta är möjligt genom att din arbetsgivare delvis går in som säkerhet för att betalningen av lånet sker. En överenskommelse görs med arbetsgivaren som sen drar lånekostnaden direkt vid löneutbetalning vilket gör det säkrare för banken att betalningen sker. I gengäld erbjuds du en låg ränta på riktigt denna gång. Lite annorlunda metid men det är stor konkurrens mellan bankerna idag och hur de ska kunna erbjuda dig låg ränta till en risk som de ska våga ta, detta är ett sätt att kunna pressa bankräntan och erbjuda billigare lån.

Processen blir lite mer omfattande genom att en del av ansökan involverar arbetsgivaren. Moank hjälper dig med allt detta oavsett om arbetsgivaren är ansluten till detta system eller inte. Du gör bara en ansökan och Moank gör resten. Det är dock inte garanterat att arbetsgivaren gör detta möjligt. Går allt bra så erbjuds du sen ett privatlån till en ränta som understiger vad de flesta andra erbjuder för privatlån.

Bilköp är en dyr kostnad som de flesta inte har alla pengar till på en gång. Därav så nyttjar de flesta någon form av finansiering vid bilköp, och då är det bra att leta efter den som erbjuder lågsta räntan och kostnader. Jämför med andra banker rekommenderas. Det är ju pengar som betalar bilen, och det är samma pangar oavsett vilken bank som betalar ut lånet till dig.

Utöver inköpet av bilen så titta även på försäkringen. Bilförsäkring kan skilja mycket mellan inte bara försäkringsbolagen utan även mellan vilken bilmodell du kör. Så tänk på det och gör lite undersökningar innan du slutligen väljer bil. Reparationer och underhåll tillkommer förstås och där är det svårt att i förväg ta reda på hur dessa kommer att bli.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.