Dacias elbil snart här!

Inom ett år lovar Dacia att de ska lansera sin första elbil. Dacia är idag i stort sett ensam om att ha ett riktigt lågprisbilmärke i Sverige. Dacias idé är att sätta ett lågt pris som det främsta och viktigaste kännetecknet för deras varumärke. Detta lockar också en hel del köpare som inte behöver den senaste tekniken. Någon elbil har dock inte Dacia haft ännu men nu är den snart här och hur många undrar nu vad denna elbil kommer kosta?

Elbil och Dacia matchar ju riktigt bra eftersom ju mindre avancerad bilen är desto mindre el behöver bilen förbruka. Nu är det förvisso driften av själva bilen som är största förbrukaren men många bäckar små som man brukar säga.

Bilen som Dacia avser att lansera som sin första elbil är en stadsbil i SUV design. Man anger att bilen kommer att ha LED belysning, WOW! 🙂 LED drar mindre el än vanlig belysning fast är mycket dyrare att byta om den går sönder är en erfarenhet vi har. Den bild på elbilen Dacia släppt påminner mycket om deras bilmodell Duster. Men borde bli mindre då man kallar den för stadsbil, även med tanke till att Renaults elbil Zoe är en liten bil. Då Renault äger Dacia så skulle man kanske våga gissa att Dacias kommande Elbil delar en hel del från Zoe. Räckvidden anges bli upp till 20 mil. Utöver design, räckvid och LED lysen så släpper inte Dacia så mycket mer info än om bilen.

Så frågan är, en liten bil, en lite mindre batteri, kan bilen komma att närma sig 200 000 kronor inklusive batteri? Dacia anger idag inte någon prislapp för bilen så det blir till att vänta ett tag till på den uppgiften

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. Videofotografen

  Hej!

  Jag har faktiskt varit både kritisk mot DACIA som bilmärke (biltillverkare) och likaså mot elbilar. Mest beroende på den begränsade körsträckan på ett batteri men minst lika mycket på livslängden på ett batteri. Men utvecklingen går framåt och både körsträckan blir längre, batterierna kraftfullare och priserna sjunker. Så DACIA är faktiskt en bil jag skulle kunna tänka mig att köpa framöver. Trots att jag varit kritisk mot franske bil under flera generationer.

  Bra sida btw. 🙂

  Mvh
  videofotografen
  http://www.videofotografen.com

  Svara
  • Joakim

   Ja, Renaultkoncernen (som äger Dacia) har gjort stora framsteg senaste åren och förbättrat mycket, speciellt rostskyddet. Jag tänkte också lika som du om franska bilar innan jag startade denna bilblogg. När det gäller kvalité och driftsäkerhet så är det dock Toyota/Lexus samt Subaru som har mitt största förtroende. Dacia Duster har jag varit sugen på att köpa sen den lanserades.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.