Nya Hyundai Tucson kommer allt närmare. Hyundai Tucson övergläser gamla ix35 med råge designmässigt. Dagens modell var inte riktigt lyckad avseende designen men detta råder som sagt nya Hyundai Tucson bot på. Den blir förvisso inte speciellt unik i designen utan tvärtom, den ser nästan ut som de andra motsvarande SUV:ar på marknaden i denna klass. Varför chansa, när man kan satsa på något som funkar och låta varumärke och pris tala istället? 5 års garanti kommer med nya Hyundai Tucson.

Hyundai Tuscon 2016 3

Hyundai är inte ensamma om att lansera en ny SUV denna höst. Renault har just släppt sin motsvarighet och Kia är på gång med en ny Sportage. Nissan var som vanligt tidigt ute med sin Qashqai för något år sedan och som kändes modern även om inte den heller var lika unik som när orginalet kom.

Lite fakta om Hyundai Tucson:

Motorer

  • Bensin: 1,6 l GDI, ca: 132 hk, 0-100 km/h 11,5 s
  • Bensin: 1,6 l T-GDI, ca: 177 hk, 0-100 km/h 9,1-9,5 s (Beroende på drivlina)
  • Diesel: Ull 1,7 l, ca: 115 hk, 0-100 km/h 13,7 s
  • Diesel: 2,0 l standard, ca: 136 hk, 0-100 km/h 9,6-12,0 s (Beroende på drivlina)
  • Diesel: 2,0 l High Power ca: 185 hk, 0-100 9,5-9,9 s (Beroende på drivlina)

Bilarna finns med 4 hjulsdrift, manuell och automat (Kontakta Hyundai för vilka kombinationer som är möjliga)

Hyundai Tuscon 2016  interiör

Mer om Tucson

Mycket av dagens teknik finns i nya Tucson, autobroms (Fotgängare 0-60 km/h, fordon 0-180km/h), dödavinkel varnare, utökad backradar som även varna när korsande trafik närmar sig bakom bilen, parkeringshjälp, navigation (Tom-tom live med 7 års gratis uppdatering). Bättre ljudisolering utlovas av Hyundai. Bilarna är Europatillverkade i Tjeckien.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.