Jag har just kört nya Volkswagen Passat 4Motion 2015 i vinterväglag med Nokian Hakkapeliitta 8 dubbdäck. Fyrhjulsdriften, bra dubbdäck och en låg bil ger en enorm bra vinterkörningskänsla. Väghållning och grepp känns helt suveränt. Visst är detta inte en SUV för körning offroad men så länge du kör på mer eller mindre plogade normala vägar så känns Volkswagen Passat med fyrhjulsdrift som en riktigt härlig vinterbil. Ett exempel på hal is och dåligt grepp är vid rödljus. Jag stod vid ett tillfälle vid ett rödljus på en tvåfilig väg, vid sidan om mig hade jag en Saab utan fyrhjulsdrift. När det blev grönt så spann framhjulen på Saaben enormt mycket och föraren gasade och gasade för at få bilen att röra sig, vilket den gjorde fast sakta. Jag själv körandes Passat med fyrhjulsdrift och Nokian Hakkapeliita 8 med dubb kunde enkelt trycka på gasen och så körde bilen iväg, lika bra som på sommaren.

Men, ja det finns alltid ett men, fyrhjulsdrift ger bra grepp fast bromssträckan är densamma som utan fyrhjulsdrift vilket många upptäcker för sent. Det är lätt att glömma bort detta när bilen inte spinner när den körs iväg och man vintervägen upplevs som en vacker sommardag.

Volkswagen Passat 2015 4motion (24) (640x427)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.