Nissan Qashqai - En crossoverlegend
68%Är Qashqai intressant?
Reader Rating: (7 Votes)
68%

Skillnaden mellan en crossover och en SUV är ofta större än man tror. En riktig SUV ska vara rejält hög och kännas lite stor. En crossover är ett mellanting mellan personbil och SUV. Bilen har lite högre markfrigång än en personbil, en crossover kan med fördel ha en lite högre kaross också. Den stora grejen med en crossover är att man sitter högre men med bibehållen personbilskänsla. Körmässigt känns bilen inte stor på samma sätt som en SUV.

En legend bland crossover är Nissan Qashqai som gjorde denna bilklass populär när den första generationen började säljas. Nya Nissan Qashqai kom nyligen, 2014. Kö0rmässigt känns den närmare en personbil även om man sitter högre och lite mer upprätt. Bilen är tyst i kupen och fjädringen är inte lika mjuk som i exempelvis Kia Sportage som faller i SUV klassen. En SUV kan gärna ha lite mjukare fjädring då den är tänkt att köras på lite sämre vägar, fast i verkligheten så är det nog inte så många som gör det.

Nissan Qashqai är på många sätt en mycket bra bil och säljs till ett attraktivt pris så länge man håller sig till framhjulsdrift vilket majoriteten väljer. Nissan erbjuder mycket med ny teknik till Qashqai, fast då drar bilen iväg lite i pris. Andra crossoverbilar är Hyundai ix35, Opel Mokka.

Vill du läsa mer om Nissan Qasiqai, Hyundai ix35, Skoda Yeti och Opel Mokka, se jämförelse och fakta om bilarna här

Nissan Qashqai 2014 (10)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.