De som orsakar mest olyckor i trafiken väljer att byta bil till BMW. Ja, BMW förare löper tio gånger högre risk att hamna i trafikolycka jämfört med Toyotaförare som är de som istället har minst risk att råka ut för en trafikolycka. Det är Folksam som tagit fram statistiken som baseras 56.000 olyckor inrapporterade av Polisen från 2003 och framåt.

Är då Toyota den säkraste bilen att byta bil till? Nej, detta är mer kopplat till föraren av bilen och inte bilmodellen. BMW förare är ofta yngre män med högt risktagande i trafiken. Dessa män dras till att köpa BMW då dessa bilar har en hög “körglädje och prestige” jämte många andra bilar. För BMW måste det bli mindre smickrande, de starkaste egenskaperna hos varumärket bidrar till att flest idioter köper deras bilar. Men BMW kan ju givetvis inte belastas för detta, men vad de kan göra är att ligga i topp avseende teknisk trafiksäkerhet likt autobromsar med mera, och sedan ha detta som standard och inte som tillval. Idioterna har ju oftast dessutom inställningen att de är de bästa förarna i trafiken, det är alla andra som inte fattar hur man ska köra en bil.

Att de lugnaste förarna väljer att byta bil till Toyota förvånar mig inte alls. Toyotas hybridbilar har en enormt lugnande effekt när man kör bilen. BMW förarna skulle alltså egentligen byta bil till Toyota hybridbilar, vilket troligen skulle öka trafiksäkerheten på vägarna. Att köra lugnt och avstressat är enormt tillfredställande och man mår väldigt bra av detta, enligt mina egna erfarenheter.

Att köra “aktivt” i trafiken brukar irritera andra förare och ibland trigga igång mer eller mindre gaturace. Ibland är dessa lekfulla, ibland är de helt fyllda med prestige till max, i värsta fall är de fyllda med “roadrage” där en bil spärrar den andra för att gå ut och göra upp med nävarna bara för att den andra “körde om” på ett sätt som den ilskne föraren troligen själv gör dagligen mot andra. Min egen erfarenhet är att ju sportigare bil du kör desto större blir risken att du hamnar i dessa situationer. Det som i ena sekunden känns som lycka och roligt kan i nästa sekund bli obehagligt. Allt detta slipper du in en Toyota, både rolig körning och obehagliga situationer. Okej, generellt sett alltså. Toyota har ju körglada bilar de med, och att undvika obehagliga situationer kan ju inte garanteras förstås.

Jag själv har hamnat i alla dessa mer eller mindre trevliga situationer utom uppgörelse med nävarna, jag har dock kommit så långt att jag har blivit erbjuden detta av en annan bilförare som tyckte att jag skulle komma ut och slåss (han själv stod redan utanför bilen). Jag tackade nej. Denna bilförare kom “flygande” förbi mig på en 30-väg utanför mina barns dagis för att svänga in på dagisparkeringen där vår “kommunikation” sedan följde. Denna bilförare har dessutom tidigare kört ihjäl en människa på trottoaren i området vi bodde när han tappat kontrollen över sin bil på grund av hög fart samt att han inte kunde väja för en bil som hade företräde enligt högerregeln. Denna person jag skriver om var då en yngre man som körde, just det BMW M5.

Min uppmaning till biltillverkare är att bygga in så mycket som möjligt i skydd för andra avseende ju sportigare bilarna är, och dessa saker redan som standard. Det är ett ansvar som bör krävas då det faktiskt är möjligt att genomföra.

Källa: SVT

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.