Bromsproblem Mini Cooper 2015 F56

Så fort du köpt bilen så är den begagnad skulle man kunna säga, i alla fall efter något år och speciellt när garantierna är borta. Min begagnade Mini Cooper har fått problem med att bromsarna gnisslar när man kör. Inte hela tiden men ganska ofta och även under längre stunder samt i olika hastigheter. Det enda kännetecknet är att bromsknisslet upphör när man bromsar och även när man drar i handbromsen. Då handbromsen går till bakbromsarna så har vi därmed isolerat problemet till bakbromsarna.

Bilen har gått snart 7000 mil och bromsklossarna börjar blir dags att byta. Så nu är min Mini Cooper D 2015 inbokad hos verkstad där de ska byta bromsklossarna bak samt kontrollera bromsmekaniken kring dessa. Jag passar på att byta till vinterdäck på samma gång. Byte av bromsklossar fram blir nog i samband med att sommardäcken ska på igen.

Vi får se om gnisslet från bakbromsarna upphör efter bytet av bromsklossarna.

Uppdaterat: Bilen fixad, läs mer här hur det gick och kostnaden

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.