Pris/kostnad för bromsklossbyte på Mini Cooper F56 2015 hos OKQ8 inklusive slitagevarnare till bromsarna.

Mini Cooper D 2015 modell F56 har haft problem med gnisslande bromsar vilket rapporterats här tidigare. Gnisslet från bromsarna har varit rejält och störende både för de i biles likaså än värre för de på gatorna utanför. Ett kännetecken var att bromsgnisslet upphörde vid bromsning samt när man drog i handbromsen. Då handbromsen enbart går på bakbromsarna kunde problemet isoleras till bakbromsarna.

Bilen har nu varit på verkstad och fått bromsklossarna bak utbytta samt bromsmekaniken kring dessa smörjda. Detta fungerade bra eftersom gnisslet nu försvunnit. Verkstaden meddelade också att speciellt den ena klossen var sliten. Mini Cooper 2015 F56 har tydligen även slitagevarnare för bromsarna och även en slitagevarnar-kabel byttes då dessa förbrukas med bromsarna.

Det lustiga är då, varför varnade inte slitagevarnarna för bromsarna? Det sitter 2 stycken slitagevarnare på Mini Cooper F56, en på ett hjul fram och en på motsatta hjulet fast bak. Man utgår från att slitaget fram och bak sker i samma takt. Verkstaden sa att troligen skulle bromsvarnarna indikerat när som helst, men i mitt fall så funkade det inte dock.

Kostnad att byta bromsklossar och slitagevarnare hos OKQ8 i Uppsala

Arbete: 1175 kronor
Bromsbelägg: 1019 kronor
Slitagevarnare: 265 kronor
Miljöavgift: 75 kronor
Förbrukninsmaterial: 94 kronor

Vi passade även på att byta till vinterdäck när bilen ändå var på verkstanden och det är däckbytesdax, tillägg för detta: 300 kronor

Priset för bromsbyte bak Mini Cooper F56 2015 blev 2628 kronor och totalt inklusive däckbyte blev det 2928 kronor, priset inklusive moms.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.