Köp av en nyare bil finansieras vanligen med billån

Det är idag enklare att finansiera bilköpet med banker som är etablerade på internet. Det är lätt att fylla i ansökan och går snabbt att göra. Svar på ansökan sker skyndsamt. Det är idag enklare att låna pengar till bilköpet än att välja själva bilen, det är ju faktiskt en mycket trevlig utveckling! Det är bättre att få lägga mer tid på bilvalen än hur man ska ordna med ekonomin för bilköpet !

Skillnad mellan billån och privatlån vid bilköp

Man kan tro att privatlån och billån är samma sak, hos vissa banker så är det heller ingen skillnad fast då är det egentligen enbart privatlån som man erbjuder med olika rubriker. Ett riktigt billån innebär att bilen står som säkerhet för lånet medan privatlån inte har någon annan säkerhet utöver den personliga ekonomin. Ett billån kräver dessutom normalt att låntagaren finansierar bilköpet genom att lägga 20% av betalningen själv med kontanta medel eller genom inbyte av bil. Fördelen med billån är att räntan kan sättas lägre för låntagaren medans ett privatlån inte har samma säkerhet och då får en högre ränta. Oavsett så görs kreditkontroll av låntagaren.

De senaste åren har tillgängligheten till bankerna blivit så mycket bättre tack vare internet. Därav har alla med behov av finansiering ett mycket större utbud vilket bara är till kundernas fördel. Men samtidigt även för långivarna också som tidigare inte haft lika lätt att nå ut till kunder och därmed inte haft möjlighet att erbjuda finansieringslösningar. Tidigare var det bara större och väletablerade banker lokalt placerade på orten som man kunde använda sig utav.

Bilvalet

Så vilken bil letar du efter? En snabb, snål, exkulsiv, stor eller liten? Här får du mina egna favoriter just nu från de nya bilar som finns just nu, och flertalet finns även som nyare begagnade att köpa också.

SUV: Volvo XC40 manuell T3. Nöjer du dig men manuell växel? nya XC40 T3 är en prispressad version med manuell växel. Du får en av de säkraste och modernaste bilarna på marknaden till ett inte helt oöverkomligt pris.

Exklusiv bil som äger vägen: BMW 8-serie, svindyr men kungen på vägen. Dieselversionen är inte snabbast men slår ändå det mesta och är ändå mycket bränslesnål och med den stora tanken så glömmer du när du tankade sist

Billigast: Dacia Sandero Stepway, billigare än så här blir det inte och ändå en hel del modern teknik

Mellanklass: Skoda Scala, inte billigast i klassen men kolla in standardutrustningen och utrymmet samt testa komforten så förstår du värdet hos denna bil

Min egen favorit: Mini Cooper Clubman, bara kolla desginen helt enkelt

Smidigast i stan: Nya Mercedes B-klass 2019, svänger runt på en 5-öring och så är den rymlig också! Borta är bakhjulsdriften ersatt av framhjulsdrift, perfekt för familjen. Snyggaste inredningen, så klart då det är en Merca!

Ovan var mina senaste biltips, så vilket blir ditt bilval och hur tänker du fixa ekonomin till bilköpet? Glöm inte att kolla alla alternativ som erbjuds på internet!

Detta är en fritt skriven artikel utan kravställning för Enklare

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.