Test av Volkswagen T-Cross – En liten och praktisk Crossover-SUV

Volkswagen T-Cross är ännu en optimerad bil från Volkswagen. VW T-Cross är den minsta SUVen i VW programmet. Att få en liten bil att bli funktionell är en utmaning, och Volkswagen har lyckats så klart!

Testbilen: Volkswagen T-Cross GT 1.0 116 hk, automat.

T-Cross och VW Polo är de närmaste bilarna att jämföra och T-Cross är som en förhöjd version av Polo. Hur mycket detta är värt i pengar är endast du själv som kan avgöra.

Volkswagen T-Cross är en rymlig bil men som ändå tillhör klassen för de mindre bilarna. Jag tycker det är smidigt att stiga in i T-Cross och takhöjden inne i bilen är helt okej oavsett var i bilen man sitter. Benutrymmet för baksätet är bra då man sitter något högre än normalt, det går givetvis inte att sträcka ut benen fullt men sett till bilens storlek så är utrymmet bra. I förarsätet sitter jag dock inte riktigt okej. Detta framkommer framför allt när jag kör längre sträckor. Stolsdynans frontdel är inte ställbar och något för lång för mig, den trycker dessutom uppåt i framkanten vilket gör att jag efter en tids körning känner påverkan hos blodflödet i benen. Då och då behover jag lyfta och skaka på benen eller ännu bättre stanna, kliva ur bilen och sträcka på benen ordentligt. Ergonomi är unikt för varje person och jag är något kortare än genomsnittet vilket gör att längre personer kan ha motsatt uppfattning, det är dock sällan jag stöter på detta problem. Det hade varit klart bättre om stolarna haft ställbar front istället. Det finns ett mittarmstöd som är ställbart vilket är mycket bra. Bullernivån inne i bilen är okej och ungefär genomsnittlig för dagens nya bilar.

Att köra T Cross

Volkswagen T Cross är genomgående pigg trots sina enbart 116 hästkrafter och 3-cylindrig 1 litersmotor. Förutom vid start från stillastående, vid start från stillastående märks det att motorn är liten och det är en märkbar fördröjning innan bilen får sin full kraft och hoppar igång, speciellt när motorns autostopp är aktiverat. Detta påverkar framför allt situationer när man snabbt vill komma in i ett vältrafikerat körfält, som i en rondell. När bilen väl är i rull så räcker motorn gott och väl till tycker jag. Växellådan kan ibland upplevas som ryckig, men du vänjer dig vid bilens egenskaper efter att tag och anpassar körningen. Fjädringen är åt det hårdare hållet vilket drar ner komforten men förbättrar körkänslan.

Praktiska egenskaper

Volkswagen T-Cross är genomgående praktisk för sin relativt lilla storlek. Bilens utrymmen är bra optimerade och det finns mugghållare och småförvaring, lastutrymmet är helt okej men räcker kanske inte för barnfamiljen fast vissa enklare barnvagnar kan få plats.

Instrumentering och teknik

Testbilen har den heldigitala förarinstrumenteringen. Denna är tydlig och lätt att förstå. Du kan ställa in en del olika visningsval baserat på vad du vill ha i fokus. Hastighetsvisning med stora siffror i kombination med körsträcka kvar till tom tank kan ställas in. Likaså kan du få navigationsanvisningar i förarpanelen om du har tillvalet GPS navigation. Säkerhetssystemen är omfattande som standard med bland annat avancerad autobroms. Tillvalsstereon från Beats kan poppa högt men jag har högre förväntnngar än så här på ljudbilden från en tillvalsstereo för drygt 5000 kronor extra, så ha inte allt för höga förväntningar på beats stereon.

Prisbild

Priset för Volkswagen T-cross börjar från ca: 200 000 kronor för 95 hk bensinversion. GT versionen börjar från 224 000 kronor. Det finns även deselalternativ som börjar från 235 000 kronor, frågan du får ställa dig är om det går att räkna hem merkostnaden för dieselvarianten? Utöver detta finns en hel del tillval att köpa. Standardutrustningen har därmed en del kvar att önska vilket gör att du sannolikt kommer att vilja lägga till minst automatisk klimatanläggning och parkeringssensorer.

Styrkor svagheter

  • Praktisk för sin storlek
  • Modern
  • Bra körkänsla

Svagheter

  • Seg i start från stillastående
  • Förarstolens framkant kan trycka på benen om du är för kort

Summering

Denna biltyp är mycket populär idag. Just att bilen är lite högre har många fördelar, speciellt hos en mindre bil som upplevs rymligare och framför allt benutrymmet blir bättre. Det är dessutom mycket lättare att stiga i och ut ur denna biltyp. Tänk att det tagit så lång tid att hitta ett koncept som kunderna älskar, för så länge det inte är en sportbil så är crossover-SUVar mycket bättre än de gamla vanliga bilarna om man värderar prektiskt nyttjande högt. Alla biltillverkare passar dock på att ta extra betalt för detta och därmed finns det också likvärdiga vanliga bilar som är billigare. Volkswagen T-Cross är ett utmärkt exempel på en liten och praktisk bil. Den är värt en extra slant.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.