Vill du byta bil till en Toyota men tyckt att de inte hängt med i säkerhetstekniken? Då kan det snart vara dags att tänka om. Toyota informerar att de nu höjer säkerheten i sina bilar. Toyota betonar att människan nu sätts i fokus tillsammans med bilen och trafikmiljön. Målet är förhindra olyckor och skydda de inblandade när väl en olycka sker.

Toyota säkerhet

Vad innebär allt detta snack i praktiken?

Jo fem säkerhetstekniska innovationer införs i Toyotas kommande bilar:

  1. Parkeringsassistans med intelligens
  2. Säkerhetssystem med aktiv teknik – hjälp att förhindra kollisioner
  3. Krockförberedande teknik – förbereder inför en trolig kollision för att minska skadorna
  4. Passiv säkerhet – ökar sannolikheten att klara sig efter en kollision
  5. Räddning och Assistans – hjälp efter en kollision inträffat

Detta är inga egentliga nyheter direkt då flertalet andra biltillverkare har redan detta i sina bilar, exempelvis VW Passat och Volvos bilar med flera. Men ju fler desto bättre förstås.

Det vanligaste man pratar om inom detta område är autobroms, som är en stor del av dessa säkerhetssystem. Toyotas autobroms fungerar mellan 10-80 km/h, andra märkens motsvarande system jobbar i hastigheter upp till 30 km/h, 50 km/h och 65 km/h. Här ligger alltså Toyota i topp. Utrustar man bilen med ännu mer avancerad teknik så fungerar autobroms-systemet upp till bilens toppfart, då handlar det mer om att minska effekten av kollision och som då istället kan ske med upp till 40 km/h minskad hastighet. Det mer avancerade systemet känner även av omgivningen för fotgängare med mera i hastighetsområdet 10-80 km/h. Även det sistnämnda är något övriga biltillverkare också erbjuder.

Utöver detta införs även följande i Toyotas bilar:

  • Automatiskt helljus
  • Adaptiv farthållare
  • Körfältsvarnare
  • Vägskyltsigenkänning
  • Alla de nämnda funktionerna bygger på den teknik och de sensorer som används vid de nya autobroms-systemen. Givetvis är dessa inget unikt för Toyota men kommer säkert som uppskattade tillval för Toyotas bilköpare.

Om något av dessa system blir standard får vi se, vi kan ju hoppas på det.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.