Allt pekar på att flera Kinesiska biltillverkare nu siktar in sig på den Europeiska marknaden, samtidigt som Europeiska biltillverkare siktar in sig på den Kinesiska bilmarknaden. Hur ska detta sluta?

Ja, konkurrensen kommer med all sannolikhet att öka. Om inte bilmarknaden ökar så kommer någon eller några biltillverkare troligen få lägga ner. Men mycket talar för att bilmarknaden kommer att öka i takt med att den Kinesiska befolkningen blir allt rikare och får råd att ha bil. Miljöpåverkan därefter kommer förstås att bli väldigt besvärande.

Vilka Kinesiska biltillverkare kan vi förvänta oss framöver då?

Qoros är snart här med en ny bil utvecklad för Europa bland annat med hjälp flera från konkursade Saab, vilket jag skrivit tidigare om här.

SAIC-motors äger numera det gamla Engelska bilmärket MG.

mg-cs-saic

Great Wall-koncernen har ett bilmärke vid namn Haval

haval-h2

Chery är också en kinesisk biltillverkare som spekuleras dyka upp i Europa under 2015.

chery_bil

Flera av bilarna ser väldigt bra ut, de som lanseras i Europa kommer säkerligen hålla en design som är noga utvalt som passande för Européer. Men kinesiska biltillverkare har varit på väg till Europa tidigare, men då fallit totalt i krocksäkerhets testerna. En läxa de säkert tagit lärdom av, men frågan är hur mycket?

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.