Det börjar bli dags för 6000 mil service för vår Volvo V70 2.0F 2009. Jag tog och ringde upp de verkstäder som ligger närmast mitt jobb. Tidigare har jag kollat priset hos Bilia och Upplands Motor och då har Upplands Motor varit billigare. Sen har jag fortsatt boka service hos Upplands Motor då de givit mycket bra mottagande. Men 6000 mil servicen är lite mer omfattande och jag tyckte att det var dags att kolla priset igen.

Upplands Motor: Drygt 6000kr
Bilia: Drygt 4800kr

Båda listade snabbt upp en mängd detaljer som ingick. Båda skulle byta pollenfilet/kupe filter. Bilia informerade om att tändstift byts först vid 12000mil. Jag gissar att något skiljer dem åt vad de gör vid denna service men det blir ingen utredning av detta denna gång från min sida.

Nåväl, Bilia ligger på promenadavstånd från mitt jobb så jag bokade där. Jag har anlitat denna Bilia service verkstad för många år sedan när jag hade V40:n men de var då så slarviga att jag till slut slutade gå dit. Men nu provar jag dem igen.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. Karin

  Intressant! Jag bad om pris på samma service (V70 fr 2009, 6000 mil) på Volvo Täby igår. 6100 kr inklusive tändstiftsbyte och luftfilterbyte. Men enligt Mekonomen på Stockholmsvägen ska tändstiften bytas först vid 6 år eller 12000 mil. Deras service landade på 3200 kr istället.

  Svara
  • Joakim

   Ja det visar sig att både priser och innehåll på bilservice skiljer sig en hel del.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.