Bytabil.net testar:

Jag har köpt billiga torkarblad av märke: Professional Parts Sweden. Dessa har jag nu kört med ett tag och bl.a. i riktig snöslask med mycket stänk från bilarna runtomkring. Min uppfattning är att torkarbladen fungerar helt OK. De jag hade tidigare var helt slut och det blev en slags “hinna” på rutan när de svepte över rutan och man såg knapp något alls direkt efter användning, vilket förstås är farligt. Detta är nu borta och man ser direkt efter torkarbladen svept förbi, trevligt!

Torkarbladen kostade 208kr Köp dem här, att jämföra med orginalbladen som kostar ca: 600kr. Oavsett vilka du väljer så är det billigare att byta torkarblad än att byta bil 🙂

Nackdelar:
Orginalbladen har garanterat rätt fäste direkt och är busenkla att byta. Torkarbladen från PPS levereras med ett fäste monterat och flera lösa bredvid. Det kan vara lite klurigt att byta fäste första gången man gör det, har man gjort det en gång är det dock väldigt lätt. Torkarbladen till vår bil levererades med fel fäste förmonterat och därmed var jag tvungen att byta till ett av de andra som levererades i förpackningen. Här nedanför visar jag med bilder hur man gör:

biltorkarblad förpackning

Förpackningen

byta torkarblad volvo V70II steg 1

1: Ta loss fästet som är förmonterat till annan bil

byta torkarblad volvo V70II steg 2

2: Fästdel nr:1 där passbiten ska tryckas fast

byta torkarblad volvo V70II steg 3

3: Passbit som tryckts fast på torkarbladets fäste, på denna kan sen olika fästen till torkararmen tryckas fast

byta torkarblad volvo V70II steg 4

4: Fästet till torkararmen för Volvo V70 II är fasttryckt

byta torkarblad volvo V70II steg 5

5: Ta loss det gamla torkarbladet

byta torkarblad volvo V70II steg 6

6: Tryck dit det nya

byta torkarblad volvo V70II steg 7

7: Klart!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.