Allt talar för att 2013 blir bilkundernas år. Bilförsäljningen i januari blev den sämsta januarimånaden sedan 1990 inom Europa. Detta efter förra året som inte heller var bra. Europakrisen håller i sig.

rea

Om du funderat på att köpa en ny bil så är sannolikheten stor att du kan göra en bra affär under 2013. Biltillverkarna slåss för närvarande om kunderna med olika prispressade erbjudanden för att sälja sina bilar. Inte minst Renault har just nu en stor kampanj där de rabatterar sina bilar med upp till 34.000 kr.

Kampanjer finns förvisso alltid, det är så man lockar till köp av en ny bil. Men biltillverkarna lär säkerligen anpassa sig till lågkonjukturen och dra ner i produktionen, så man kan inte ta för givet att dessa extra bra kampanjer håller i sig hur länge som helst. Samtidigt så är det viktigt för vissa biltillverkare att hålla sina positioner. Exempelvis Volvo vill ha sin V70 som Sveriges mest sålda bilmodell och kommer med all säkerhet göra allt som krävs för att hålla den positionen. Volkswagen i sin tur är väldigt nära med sin Passat att gå om Volvo och skulle säkert gotta sig åt detta rejält om de lyckas. Allt efter årets gång så kommer Volvo noga bevaka sin position för V70.

Så mycket talar för ett bra år för dig som bilspekulant, men vänta inte för länge att slå till! Byt bil 2013!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.