Vill du köpa en bränslesnål bil?

Kanske är det Peugeot som just nu erbjuder den bränslesnålaste bilen? Peugeot har på en testbana lyckats köra sin 208 med så låg förbrukning som 0,2 liter/mil. Den lilla bränsletanken på 43 liter tog Peugeot 208 hela 215 mil. Motorn med den låga bränsleförbrukningen är en 1,6 liters BlueHDi dieselmotor på 100 hästkrafter. Tester baserat på den europeiska körcykeln uppmätte att bilen då ligger på 0,3 liter/mil vilket är lite det med.

Denna nya version av Peugeot 208 kommer i Sverige att lanseras mot slutet av sommaren under augusti. Bilen är även utrustad med en speciell spoiler där bak för bättre aerodynamik samt däck av typen Michelin Energy Saver+, dessa däck har extra lågt rullmotstånd. För dig som vill köra bensin bränslesnålt så kommer det även finnas en 3-cylindrig snålbensinare.

Tidigare har Renault legat långt framme med snåldieslar, nu märks det att de flesta tillverkare har stort fokus på låg bränsleförbrukning. Det tävlas friskt i att lansera den snålaste motorn. I skuggan av låg bränsleförbrukning så väcks dock allt fler röster mot diesel som bränsle då diesel släpper ut giftiga partiklar. Denna nya dieselmotor från Peugeot uppfyller de senaste och strängaste kraven enligt Euro6 klassen.

Peugeot 208 2016 bluehdi

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.