Just nu testar jag en väldigt bra vardagsbil. Vilken är den? Jo, det är Kia Ceed SW. Vad gör den så bra då? Ja egentligen ingenting. Istället är det så att det inte finns något som är direkt dåligt med den. Detta gör den så bra!

Kia Ceed SW 2013

Allt är tydligt och lättnavigerat. Bilens dieselmotor, 1,6 CRDi går också väldigt bra utan att den bjuder på någon sportbilskänsla. Visst finns det lyxigare premiumbilar men dessa ska man inte jämföra denna bil mot förstås. Men Kia Ceed har en trevlig känsla när man sitter i bilen, jag mår jättebra när jag kör den! Sen är inte minst den länga garantin på 7 år förstås värdefull. Priset i orginal är lite högt men med de kampanjpriser som bilen säljs med just nu så är även priset inbjudande, ca: 190.000 kronor för komfortversionen man klimatanläggning och backradar.

Mitt test av Kia Ceed SW fortsätter, välkommen tillbaka och läsa mer när jag är klar! (SW=Sports Wagon vilket är samma sak som kombi)

Hel testet är nu publicerat: Test av Kia Ceed SW

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

6 Kommentarer

 1. Anders

  Är du fortfarande nöjd med din Megane 1,6 dci? Har du mer att tillägg än när du hämtade ut den. Jagar fortfarande en bättre begagnad sådan.

  MVH

  Anders

  Svara
  • Joakim

   Jag är fortfarande nöjd, jag har dock endast knapp kört 100 mil. Den är inte perfekt men det visste jag ju innan. En sak är stolsvärmen som man aktiverar med ett reglage på sidan av stolen och enda sättet att veta vad den står på är att dra reglaget fram och tillbaka. Passagerarstolens reglage till värmen kommer man inte åt från förarsidan, väldigt irriterande, det sistnämnda hade jag inte tänkt på innan köpet men knappast något som hindrat köpet.

   Just nu så regleras inte ljusinställningen på GPS:en och troligen inte heller halvljuset mellan dag och kvällsläge, det är kvällsläge hela tiden på GPS:en. Kanske beror det på att det är för mörkt även på dagtid. Ska försöka kolla upp detta lite bättre.

   Stereon är härlig, fast om det är värt att köpa Boose edition bara för den vet jag inte…fast man får ju onödiga saker som backkamera, p-radar fram och bak också på köpet och där blir man snabbt bortskämd.

   Jag kommer skriva mer om min Renault på bloggen samt med etiketten “Min bil” som kan hittas i sidospalten för den som missar inlägget.

   Svara
  • Joakim

   Jag tycker inredningskvalitén var helt okej, över förväntan, så länge man inte jämför med premiumbilar. Den är inte den tystaste bilen men även här så står den sig helt okej om man inte jämför med de mycket dyrare bilarna.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.