Bara för att man kör en Dacia Lodgy så innebär det inte att semestern blir billig. Under vår biltest av Dacia Lodgy så har vi insett att bilen ger väldigt mycket för pengarna genom låga ägarkostnader. Låga ägarkostnader för bilen är en sak som möjliggör för en stor barnfamilj att kunna resa samt få pengar över till annat på semestern. Men det är lätt att hamna i dyra semesterfällor om man inte planerar väl. För ofta är det maten som kan bli dyr för en stor familj om man måste äta ute. När hungern slår till så har man inte heller så mycket med tid för planering.

Dacia Lodgy 2013 (5)

Här är våra kostnader för resan till Göteborg baserat på två vuxna och tre barn:

  • Bränslekostnad: Stockholm-Göteborg-Ullared-Stockholm. Mestadels motorvägskörning men även en del bilkörning i centrala Göteborg. 145 mil 93,55 liter vilket ger en förbrukning på 0,65 l/mil. (Motorn i Lodgyn var 1,2l bensinturbo på 115 hk). Sträckan Stockholm-Ödeshög gick på straxt under 0,5l/milen!. Totalkostnaden blev: 1405 kr.
  • Boende, Scandic Europa 3 dagar. Familjerum. 3800 kr, bokat i lång tid innan utan rätt till ombokning eller pengar tillbaka. En chansning helt enkelt. (För möjlighet till ombokning eller avbokning tillkommer ca: 1500kr på priset.)
  • Parkering i Scandic garaget: 450kr för tre dagar.
  • Liseberg: 1180 kr entré och åkpass för tre barn (ett barn gick in gratis). Lotterier, skräpmat m.m.. tillkommer.
  • Universeum: 695 kr familjebiljett

Att äta: (Kan givetvis skilja beroende på vad man väljer för mat)

  • Dinners i Ödeshög (På väg mot Göteborg) 324 kr
  • Jensens Böfhus, middag. Restaurang i Nordstaden i centrala Göteborg. Totalt 742 kr (Två barn under 12 år åt för 39kr barnet men dricka kostade 35 kr st) En Carlsberg Hof 50 cl öl: 64kr. Maten var bra.
  • Scandic Hotell Europa, middag: Totalt 846 kr. Två barn åt barnbuffe för 69 kr. Ett glas läsk kostar 25 kr och en Heineken 33cl öl 49 kr. Maten var bra, men kanske lite för “fin” för att vi vuxna skulle uppskatta den fullt ut.
  • Universeum, lunch:  345 kr. Köttbullar till barnen och enkel pastabuffé för oss vuxna. Maten får godkänt.
  • Ullared Gekås, middag: 180 kr inklusive en liten extra salladsskål. Billigare går knappt att få. Lite lite för en 15 åring att ta barnportion men det blev över på andra tallrikar så i slutändan var alla nöjda. Maten okej utan att bjuda på någon extra upplevelse, prisvärt!

Totalkostnad för Göteborgsresan: 9967 kr.

Bilresan på 145 mil med Dacia Lodgy som förbrukade 0,65l/mil var nog det mest prisvärda i detta paket. Denna bil är faktiskt värd en test, provkör den! Kanske kommer du byta bil sen?

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.