Byt bil till dieselbil! Ja så säger majoriteten av Sveriges nybilsköpare just nu. Jag läste nämligen nyss en artikel i DN om att av nya bilar som såldes under senaste månaden så var 62,8% dieselbilar.

Så trots partikelfilter, högre inköpskostnad, cancerframkallande ämnen i avgaser och en krypande dieselbrist i Europa så  tycker majoriteten av oss Svenskar bäst om dieselbilar just nu. Så om du skulle sälja bilen idag så är det alltså 62,8% chans att du köper en dieselbil, i alla fall om det är en ny bil du köper.

En sak till som ökar kraftigt är företag som erbjuder chiptrimning av diesel och bensin motorer. Då nästan alla dieselbilar idag har turbo samt många bensinmotorer också pga downsizing så blir trimmningsmarknaden hetare och hetare. Det är just turbomotorer som lätt trimmas genom mjukvara uppdatering.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra till lättläst information kring köp och ägande av bilar

En kommentar

  1. FixarFarsan.se

    Svår fråga det där, en modern ny diesel är överlägsen en bensinbil på allt men tänker man på det du skriver om partiklar, sot och eventuellt byte av partikelfilter så är det inte lika solklart.

    Jag provade en ny bensinpolo nyligen, en Polo GT som stängde av 2 av 4 cylindrar, sådan teknik känns minst lika intressant än optimerade oljebrännare..

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej