Volvo PV en av flera Volvo klassiker. Modellen tillverkades mellan 1944 och 1965. Trots åldern på denna bilmodell så har jag barndomsminnen från denna bil. Min pappa hade nämligen kortvarigt en sådan, i samma färg som på bilden bredvid vill jag minnas. Den var till åren redan då och man snackade om när en bil blir veteran kommer jag ihåg. Bilen var mysig och den tog oss på några fina turer.

Lite Volvo PV historia: PV:n fanns i två versioner Volvo PV 544 och Volvo PV 444, dessa ses egentligen inte som olika versioner utan mer som dagens Fas I och Fas II, alltså 544:an var ett facelift till 444:an. Lite mindre detaljer gjordes om och förbättrades men karossen är densamma. Motorstyrkan låg mellan 60 hk och 95 hk.

Då jag har en släkting som köpte en Volvo PV som ny så passade jag på och frågade vad den kostade då. Han köpte Volvo PV sport modellen på 85 hk och den kostade 13800kr men han betalade 15000kr då försäljaren tyckte att han även skulle ha lite bredare däck m.m. till sportmodellen. För den hade ju hela 85 hk.

Idag är det inte direkt så att någon försäljare kommer fram och säjer “byt bil, köp en PV” utan dessa får man leta efter och ta sig tid för att hitta en som passar en själv och vara beredd att åka en bit för att köpa den. Man säljer inte heller sin bil idag för en Volvo PV, man byter inte sin bil idag för en Volvo PV, nej man köper en Volvo PV rakt av som en hobbybil om man vill leva i en del av Volvo historien. För PV:n har en charmig rund form och känns idag så där charmigt, mysig veteranbilsaktig. Kanske har man barndomsminnen, kanske tycker man den är snygg eller kanske man rent utav köper den som pensionär för man hade en som ung. Vad vet jag, men PV:n är helt klart värd att finnas kvar så jag hoppas att det finns entusiaster som tar hand om dessa och förvaltar PV:ns minne för kommande generationer.

Mer info på Wikipedia

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.