Volvo FH16 transporterar last på 750 ton!

Volvo lastvagnar vill bevisa att deras standardlastbil FH16 klarar att dra rejält tunga laster. Normalt nyttjar man specialbyggda fordon för riktigt tunga laster men Volvo FH16 klarar av att transportera 40 fyllda containrar på hela 750 ton!

Hur klarar denna lastbil av att dra så tung last som egentligen bara speciallastbilar klarar av? Jo, genom I-shift växellådan utrustad med krypväxlar.

Så upp till bevis för snackare och skrytmånsar undanbedes i denna proffsbransch. Volvo bevisar förmågan hos FH16 genom att ta världens starkaste man Magnus Samuelsson för att testa Volvo FH16 i ur och skur samt dessutom i snö. Hur det gick? Inte perfekt direkt utan de stötte på lite problem, se videon ovanför för hela äventyret.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.