Detta är en riktigt busig bil som nu blivit billig att köpa. För under 20.000kr får du 160hk, enorm körglädje och en riktigt trevlig känsla. Det är kanske inte den mest bensinsnåla bilen i dagens mått men drar inte så mycket mer om man kör den normalt. Under 1l/mil i blandad körning, skulle gissa på ca: 0,9l/m och mindre vid mycket landsvägskörning. Funkar ACC:n så blir det extra bra upplevelse!

Sämre med gamla S/V40 serien var många materialval. Min V40 fick spräckta blinkersglas som fick kondensimma ibland. De orangea sidolysena i stötfångarna vill gärna trilla av eller spricka upp och bli vattenfyllda.

Positivt:
Sportig, Volvos komfortabla stolar,  Säkerheten.

Negativt:
De flesta har börjat rosta, dyrare däck, tveksam kvalité på vissa saker, inredningen knarrar ofta, ofta långmilare.

Se upp med:
Du som nu funderar på att byta bil till denna bör tänka på följande: Kamremsbytet. Jag vill minnas att detta skulle göras vid 11.000mil och då troligen sen vid ca: 22.000 mil. Då flertalet är äldre än 10 år nu dessutom så bör man kolla om kamremsbytet är gjort. En uppsättning nya sommar + vinterdäck och kamremsbyte kan göra den billiga bilen riktigt dyr. Däcken för 2.0T är ofta av dimension 16″ 205, 50 och ska klara ganska höga hastighetsindex. Kolla funktionen på AC:n

Summering:
Hittar du en som inte är allt för rostig, har hyffsade däck och genomfört kamremsbyte för inte allt för länge sedan. Slå till och byt bil!

Ni som följt bloggen lite vet att min blivande arbetskamrat Andreas letar efter just en billig pendlarbil. Han är allt för blygsam för att kommentera men jag vet att han läser. Suzuki Alton som jag tipsade om tidigare hade han också varit inne på men när han läste om säkerheten var han inte man nog att våga köra den 🙂

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.