Nu börjar det bli dags att byta däck. Med kallare tider som kommer så börjar det bli dags att fundera på vinterdäcken. Jag själv planerar att byta däck vid månadsskiftet oktober/november. Jag har idag Nokian R2 dubbfria friktionsdäck som fungerade utmärkt förra vintern. Fast förra vintern blev det ju ingen snö och inga däck behövde jobba speciellt hårt och därmed ännu bättre att köra med dubbfria vinterdäck, speciellt som boende i stan. För dig som vill ha dubbdäck så finns Nokian Hakkapeliitta 8. Nokian har skapat dessa däck för nordiskt vinterklimat. För dig som kör med stor bil i svår terräng på vintern så finns det riktigt stora och kraftiga vinterdäck från Nokian som heter LT2. Hur tror du denna vinter blir? Snöig eller blaskig?

Nokian R2

Detta däck har Cryo Chrystal i gummiblandningen som är en slags hårda kristaller. På detta sätt har isgreppsförmågan förbättrats vilket är den största svagheten för dubbfria friktionsdäck.

Nokian_Hakkapeliitta_R2_015 (427x640)

Nokian Hakkapeliitta 8

Detta däck har 50% mer dubb än tidigare modell Hakkapeliitta 7. Trots det så klarar Nokian Hakkapeliitta 8 gällande miljölagstiftning för däck. Detta däck har bästa möjliga grepp på snö och is.

Nokian_Hakkapeliitta_8_640

Nokian LT2

För dig som kör under extra tuffa förhållanden samt med en större bil. Däcket är extra slittåligt för att klara förhållanden i öknen likså extremt kallt arktiskt klimat. Däcket finns från 16″ till 20″ och nu även för “Arctic Trucks” i dimensionen 315/70 17″. Passar exempelvis på en Toyota Hilux.

Nokian_HakkapeliittaLT_ArcticTrucks (640x480)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.