Jag läste nyss om bilmärkestoppen i Europa. Denna lista ser ut så här, just nu:

1: Volkswagen
2: Ford
3: Opel
4: Renault:
5: Peugeot

Tar man bort Volkswagen så skulle man kunna tro att man tagit Svenska listan och läst bakifrån. För Europa listan ser verkligen inte ut som Sverigelistan. Det är lite lustigt, tycker jag i alla fall. Man kan ju undra varför dessa märken går så bra i Europa medan vi i Sverige inte rankar dem lika högt. Peugeot har förvisso stigit i försäljning i år i Sverige, men de ligger fortfarande långt bak på listorna över hur nöjda vi är med bilmärkena.

Jag tror möjligen att det är våra kallare nordiska förhållanden som är anledningen. Då vi är så få i norden jämfört med resten av Europa så satsar flera bilmärken inte lika mycket för att möta upp våra önskemål. Speciellt inte de märken som redan säljer bra i Europa.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.