Nu är det dags för ett litet inlägg om hur man hittar bästa hyrbilen för utlandsresan!

Oavsett om du ska hyra en exklusiv märkesbil eller en mindre bil på din utlandsresa finns det stora pengar att tjäna om man bokar dessa i förväg via någon bokningsagentur. Dock är det viktigt att kolla upp de lager och regler som gäller i det land man åker till innan man bokar en bil. Några av de viktigaste sakerna att kolla upp följer här nedan.

Ålder
I många länder måste man vara minst 21 år för att hyra bil och du kan även räkna med en dyrare försäkring om du är yngre än 25 eller äldre än 65.

Hur länge du har haft körkort
De allra flesta länder kräver att du haft körkort i minst 1 år men det finns de länder som kräver att du kört minst i 5 år – det är därför jätteviktigt att du hör efter med din bilbokningsfirma innan du bokar bilen. Det kan ju vara rätt snopet att inte få köra iväg med den bil som står och väntar på dig på flygplatsen..

Var noga med försäkringen!
Ta reda på mer om vilken typ av försäkring som ingår. Ta också reda på självrisken. Denna kan i vissa fall vara väldigt hög. Ska ni vara fler förare kan det tillkomma extra försäkringskostnader.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.