Skillnad mellan BMW X-drive och S drive. Benämningen sDrive har gjort att folk undrar vad detta nu står för, xDrive är mer välkänt avseende BMWs bilar. Men vad står då BMW sDrive och BMW xDrive för?

Jo, detta är busenkelt egentligen. xDrive är BMWs fyrhjulsdrivne bilar och sDrive är BMWs “två-hjuls” drivna bilar, vilket i de flesta fallen innebär att bilen är bakhjulsdriven.

BMW xDrive är BMWs fyrhjulsdrift som fördelas 40/60%, 40% till framhjulen och 60% till bakhjulen. BMW sDrive är som agt bakhjulsdrivne bilar från BMW, men BMW har numera även framhjulsdrivna bilar på samma drivlina som Minibilarna. Exempelvis är BMW 2-serie Active Tourer framhjulsdriven. Denna biltyp är BMWs MPV familjebil och då är det ett klokt val att bilen är framhjulsdriven istället för bakhjulsdriven.

sDrive är alltså tvåhjulsdrift
xDrive är fyrhjulsdrift
I BMW världen alltså, andra tillverkare har andra beteckningar.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.